Vreme čitanja: oko 2 min.

"Video sam da joj gori majica i pantalonice, vrištala je": Tužna ispovest brata devojčice iz Melenaca

Vreme čitanja: oko 2 min.

Video sam kako joj se zapalila majca i pantalonice koje je imala na sebi, vriskala je, uznemireno je ispričao stariji brat povređene devojčice

  • 1
Dečak, tužan, pozlilo, plače, bolestan Foto: Pixabay

Sedmogodišnja devojčica iz Melenaca kod Zrenjanina, nakon bezazlene igre u dvorištu, paleći parčiće kartona, zapalila se i sa teškim povredama, nakon pregleda u Urgentnom centru zrenjaninske bolnice, prebačena je u Klinički centar u Novom Sadu.

U pratnji oca, devojčica je sa velikim bolovima i opekotinama po rukama, telu i nozi, smeštena u novosadski Klinički centar.

"Prošlo je podne, otac je sedeo ispred kuće na ulici, ona se igrala u dvorištu, upalila je malu vatricu ovde u pesku, pitao sam je da li ima upaljač i rekla je da ga nema, a onda je sa kartonom natopljenim benzinom krenula ka vatri i video sam kako joj se zapalila majca i pantalonice koje je imala na sebi, vriskala je", uznemireno je ispričao stariji brat povređene devojčice za Novosti.

Kako prenose Novosti, povređena devojčica, koja na jesen treba da pođe u školu, živi sa ocem, maćehom i dva starija brata i jednom starijom i jednom mlađom sestrom.

"Tata je u haosu zaboravio mobilni telefon, tako da ništa ne znamo, ja sam se mnogo uplašila, bacila sam taj žuti upaljač preko zida u komšijsko dvorište, ali evo brat ga je ponovo doneo", priča jedna od sestara.

Komšija iz kuće pored, na sreću, u momentu kada se nesreća dogodila, bio je tu i svojim automobilom je devojčicu i njenog oca prevezao do Urgentnog centra u Zrenjaninu.

"Rekli su mi da se vratim, otac će sa njom za Novi Sad, a bilo je strašno, vriskala je i zapomagala, opekotine su baš velike, nisam smeo ni da gledam", kaže potreseni komšija.

Komšinica kaže da je prizor bio stravičan.

"Izgledalo je strašno, koža se ljuštila sa ruke, pokušala sam da joj skinem majčicu, ali je bile slepljena", priča kroz suze komšinica koja se našla u dvorištu i pomogla da se povređena devojčica ubaci u automobil.

Prema prvim informacijama iz Kliničkog centra u Novom Sadu, devojčica na sreću nije životno ugrožena, zbrinuta je na odeljenju plastične hirurgije, ima opekotine po glavi i licu, telu i nogama, 15% površine u odnosu na celo telo i lekari prate njeno stanje.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Lord

    10. jun 2023 | 20:09

    Kakva bezazlena igra,dete ima upaljac i benzin,kazniti roditelje zbog nemara!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA