Vreme čitanja: oko 2 min.

Inspekcija u Lazarevcu zbog krvoločnih pit bulova: Pse zatekli, vlasnik sutra na saslušanju

Vreme čitanja: oko 2 min.

Dok su vlasnici pasa odsutni, brigu o pit bulovima su dodelili svom prvom komšiji koji ne vidi

  • 7
Deca i pit bul Foto: Pixabay

Komunalna inspekcija izašla je u u sredu, 5. jula na teren u Lazarevcu zbog vlasničkih pit bulova, zbog napada na  tamošnje građane, a o čemu je Telegraf.rs pisao. 

Ovi psi, tačnije njih tri, su nedavno napali tri devojke u Lazarevcu koje su se jedva spasle od kandži krvoločnih pasa a koje su o svemu obavestile nadležne.

Tim povodom komunalna inspekcija je izašla na teren, na adresi je zatekla pse ali ne i vlasnika, koji bi, kako su nam rekli sutra trebalo da se pojavi na saslušanju.

- Nismo zatekli vlasnika pasa. On sutra dolazi kod nas u službene prostorije na saslušanje. Vlasnik je mladić koji ima 22 godine, i koji zbog poslovnih obaveza uglavnom nije tu, ali uspeli smo da stupimo u kontakt sa njim, tako da će doći sutra, 7. jula oko 11 časova na saslušanje - rekao je za Telegraf.rs načelnik Komunalne inspekcije Lazarevca Miroslav Milosavljević.

Objasnio je šta im je potrebno za dalje postupanje.

- Nama je neophodno da vlasnik donese svu dokumentaciju za pse da bismo tačno mogli da utvrdimo koja rasa je u pitanju i od toga zavisi naše dalje postupanje - kazao je  Milosavljević za naš portal.

Kao što smo već objavili, problem su psi čiji su vlasnici mladići, koji većinu vremena nisu tu, pa su brigu o ovim agresivnim životinjama dodelili svom prvom komšiji, koji ne vidi.

Kada su devojke napadnute, psi su iskoristili trenutak nepažnje kada je neko zaboravio da zatvori kapiju i pobegli iz dvorišta. U tom trenutku devojke su se nalazile u blizini i oni nisu oklevali.

Tri pit bula pojurila su tri sestre koje su izašle da prošetaju svog psa po kraju. Devojke su se dale u beg kroz šumu punu gustih grana, visoke trave i neravnina. Bežeći od ovih agresivnih pasa pale su, izgrebale noge, ruke i jedva izvukle živu glavu.

Prema rečima jedne od devojaka N.Š, ovakvi napadi vlasničkih pasa na prolaznike su česta pojava u njihovom mestu.

Slučaj je prijavljen Komunalnoj inspekciji 26. juna. 

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Aleksandar

    6. jul 2023 | 20:52

    Нужно је успоставити ред у вези са чувањем паса, а нарочито када су у питању опасније врсте. У околини Београда, а вероватно и у другим крајевима, има и нерегистрованих азила, чији власници на нелегалном тржишту зарађују продајом ових животиња. А основни ред захтева да се пооштри контрола власничких а нерегистровсних животиња. Много је оних који воле да имају кућне љубимце, али не и да испуњавају обавезе као власницу. То показују и све загађенијебулице.

  • Lazarevac

    6. jul 2023 | 21:35

    Mene jednom napali na semaforu na crvenom svetlu, bio sam na motoru. Drugi put kod cesme na biciklu, jedva sam pobego. Prijavio sam policiji, oni kazu zovi komunalno i ništa.

  • nenad

    7. jul 2023 | 05:33

    Ja uvek u dzepu nosim meso s otrovom. cim vidim zlotvora da trci ja bacam meso prema njemu

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA