≫ 

Vreme čitanja: oko 5 min.

Oglasila se direktorka Zubotehničke škole i otkrila kako je dečak povređen na ekskurziji u Veneciji

Vreme čitanja: oko 5 min.

nformacije koje posedujem su takve da su devojčice iz Zubotehničke škole sedele na plaži pevale, smejale se, tu je bila i grupa đaka iz Politehničke škole, naišla su nepoznata lica i došlo je do hoškanja između đaka Politehničke škole i tih lica, pojasnila je direktorka

  • 0

Direktorka srednje Zubotehničke škole u Beogradu Ana Gajić izjavila je danas, povodom incidenta u Veneciji tokom školske ekskurzije gde je napadnuta grupa đaka iz Srbije, da je povređeni dečak dobro, da se, po izveštaju lekara, radi o lakšoj telesnoj povredi i dodala da policijski izveštaj o incidentu nisu dobili.

"Pre dve noći kontaktirao me je odeljenski starešina koji mi je saopštio da je jedan dečak povređen. Informacije koje posedujem su takve da su devojčice iz Zubotehničke škole sedele na plaži pevale, smejale se, tu je bila i grupa đaka iz Politehničke škole, naišla su nepoznata lica i došlo je do hoškanja između đaka Politehničke škole i tih lica", objasnila je ona za Tanjug.

Prema njenim rečima, devojčice koje su bile na plaži su se uplašile i krenule prema hotelu, gde su se čarke nastavile, što su videli i ostali đaci i odeljenski starešina koji su sišli dole, kada su od strane nepoznatih lica krenule da lete flaše koje su pogodile đaka Zubotehničke škole.

"Pozvana je policija, dečak je smešten u bolnicu gde je momentalno primeljen i sanirana je rana. Po izveštaju lekara radi se o lakšoj telesnoj povredi. Rečeno nam je da pratimo stanje dečaka. Dečak se oseća odlično, nastavio je put ekskurzije, otišao je na izlet u Veneciju. Bila sam u kontaktu sve vreme sa majkom dečaka da ne brine. Ona je rekla da je dovoljno što mu je čula glas i videla da je on srećan", izjavila je Gajićeva.

Direktorka kaže da je dočekala đake Zubotehničke škole, koji su sinoć stigli oko 22 časa i istakla da su sva deca bila srećna, zadovoljna i rekla da im je na eskurziji bilo prelepo.

Na pitanje zašto italijanska policija nije dostavila pisani izveštaj o incidentu, Gajićeva je rekla da prema informacijama koje ona ima, nije praksa da se takve informacije dostavljjau školi i dodala da jedino što su dobili je izveštaj lekara da je reč o lakšoj telesnoj povredi.

Gostovanje na TV: "Sve otišlo predaleko"

Direktorka srednje Zubotehničke škole u Beogradu Ana Gajić u emisiji „Uranak“ na televiziji K1, objasnila je da je čitava situacija otišla predaleko.

"Informacija koja je procurila tog dana, bila je potpuno netačna. Nastao je potpuni haos, bili smo u šoku svi. Oko pola dva ujutru, te večeri, pozvala me je odeljenski starešina i rekla da je dečak pogođen u glavu. Incident se desio nešto malo posle dvanaest sati. Devojčice Zubotehničke škole sedele su na plaži, pevale su, družile se, uživale u ekskurziji. Tu je bila i grupa đaka Politehničke škole. Naišla je nepoznata grupa mladića, koji su krenuli dobacivanje i hoškanje sa učenicima Politehničke škole. Naravno sve se to prenelo i na naše devojčice koje su se jako uplašile. One su krenule ka hotelu, a cela situacija se tada prebacila na ulicu ispred hotela. Sve to su videli naši ostali učenici, odeljenske starešine, koji su odmah sišli dole. Tada je krenulo bacanje flaša od strane grupe nepoznatih mladića ka učenicima iz Politehničke škole, mi smo bili kolateralna šteta, jer je jedna flaša koja je poletela udarila našeg đaka – priča direktorka Zubotehničke škole i dodaje:

Odmah je pozvana policija, Hitna pomoć, dečak je zbrinut u bolnici. Konstatovane su mu lakše telesne povrede, dobio je dve kopče. Mi smo ga pratili naredna 24 časa po savetu lekara, on se sasvim normalno ponašao, nije imao nikakve komplikacije i ekskurzija je nastavljena. Sve vreme sam bila u kontaktu sa njegovom majkom. Smatram da je informacija koja je procurila netačna i da je čitav haos nastao zbog neproverenih informacija.

Ana Gajić ističe da oni nemaju potvrđenu informaciju da je grupa dečaka bila albanske nacionalnosti

U informaciju koju nisam sigurna, ne mogu da tvrdim da su bili Albanci. Mi izveštaj od policije nismo dobili, dobio je konzulat. Ne znamo ko su bili ti momci, znamo da su privedeni, da je uzeta izjava od njih. To je sve što mi kao Zubotehnička škola znamo. Verovatno je informacija procurila od deteta koje je reklo svom roditelju.

Direktorka srednje Zubotehničke škole u emisiji „Uranak“ na televiziji K1 kaže, da izjave nisu uzimane od naših maturanata u policiji, već od dečaka na recepciji.

Ono što ja imam saznanje od vođe puta i odeljenskog starešine je to, da je izjava uzeta od našeg dečaka na recepciji i prevodilac je bio recepcionar – dodala je.

Agencija preko koje deca idu na ekskurziju u obavezi je da obavesti naš konzulat da su deca iz Srbije na ekskurziji u Italiji. Ipak, u ovom slučaju napravljen je propust

Ja sam tu informaciju dobila od konzulata. Smatrala sam da agencija ispunjava sve uslove i da zna koja procedura treba da se ispuni.

Ana Gajić objasnila je i na koji način se bira agencija koja će đake voditi na ekskurziju

Tender se raspisuje preko javnih nabavki. Škola ne bira koja će agencija učestvovati, već se biraju najpovoljniji uslovi koji su raspisani. Svaka ekskurzija se nalazi u godišnjem planu rada, koji mi obavezno šaljemo u ministarstvo i opštinu, tako da su svi obavešteni da su deca na ekskurziji – kaže direktorka škole i dodaje da je po povratku sa ekskurzije obaveza da se deca anketiraju:

Po pravilniku o izvođenju ekskurzije deca se anketiraju. Ti podaci stoje u školi i dostupni su svima.

Direktorka ističe da je jako ponosna na odeljenske starešine, vođu puta i đake, kako su se poneli u ovoj neprijatnoj situaciji

Ponosna sam jako što sam direktor Zubotehničke škole. Ponosna sam na odeljenske starešine, vođu puta i naše đake kako su odreagovali u datoj situaciji. Prosto, moramo biti svesni da ne postoji bezbedno mesto. Nikada niste sigurni da li će se dogoditi nešto van protokola. Smatram da je priča dovedena na neki viši nivo, jer nisu bile prave informacije. Trebalo je da se sačeka da dođemo do njih, pa tek onda da se objavi. Nažalost, još ne znamo ko su napadači i šta se dešavalo. Mi kao škola, ali ni roditelji nemamo pravo da vidimo izveštaj. Meni je najvažnije da su deca bezbedno stigla, a onaj ko treba time da se bavi, ko su napadači, radiće svoj posao – zaključila je direktorka Zubotehničke škole, Ana Gajić u emisiji „Uranak“ na televiziji K1.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA