Vreme čitanja: oko 1 min.

Zbog loše bezbednosti otкazan organizovan izlazaк raseljenih Srba iz Metohije u subotu na zadušnice

Vreme čitanja: oko 1 min.

U organizaciji Privremenog organa Кosovske Mitrovice Srbi će odati poštu pokojnicima na groblju u južnom delu grada

  • 1
Srpsko groblje, Južna Mitrovica, kosovo Foto: Privatna arhiva

Srbi raseljeni iz Metohijske kotline u subotu neće organizovano izaći na groblja kako bi paljenjem sveća odali poštu pokojnicima, rekao je za Telegraf.rs predsednik Privremenog organa Đakovice Milenko Jovanović.

- Posle slučaja Banjska i izuzetno složene situacije posebno zbog straha od mogućih hapšenja ljudi čija se imena nalaze na nekakvim spiskovima koje je sačinilo civilno društvo raseljeni Srbi su odlučili da za ove zadušnice ne odlaze na groblja u Кlini, Đakovici, Peći, Istoku i Dečanima - rekao je Jovanović.

Želja raseljenih Srba da upale sveće pokojnicima, kako je on rekao, na uglavnom porušenim grobljima u ovim opštinama je ogromna, ali stalna hapšenja i premlaćivanja obeshrabruju ih od odlaska u rodna mesta.

Istovremeno u organizaciji Privremenog organa Кosovske Mitrovice Srbi će odati poštu pokojnicima na groblju u južnom delu grada.

Najavljeno je takođe da organizovanog dolaska raseljenih Srba iz Prištine i Кosova Polja neće biti kao ni u Suvoj Reci, Uroševcu, Prizrenu, Vučitrnu i u još desetak gradova na teritoriji Кosova i Metohije.

(Telegraf.rs/N.Z.)

Video: Mali broj Srba izašao na Zadušnice u južnom delu Kosovske Mitrovice

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Boža zemunac

    3. novembar 2023 | 06:31

    Zašto Patrijarh Porfirije ćuti, i ne ide na KIM.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA