Vreme čitanja: oko 2 min.

U Kladovu igrađeno deset novih igrališta, uskoro još pet novih

Vreme čitanja: oko 2 min.

U ovoj opštini uskoro će biti ukupno 15 novih igrališta

  • 1
Dečije igralište, Kladovo Foto: kladovo.org.rs

U lokalnoj samoupravi opštine Kladovo kažu da su njihov najvažniji i najveći prioritet najmlađi sugrađani.

U skladu sa tim, jedna od aktivnosti koje preduzimaju su i obnova i izgradnja dečijih igrališta, i to naročito u seoskim sredinama.

To potvrđuje i podatak da je u prethodnom periodu izgrađeno/rekonstruisano čak 10 novih igrališta, a samo tokom ove jeseni ova igrališta dobili su mališani u Kostolu, Maloj Vrbici i Kladušnici, naseljima u opštini Kladovo.

U lokalnoj samoupravi kažu da se tu ne zaustavljaju, te će do kraja novembra biti izgrađeno još pet moderno opremljenih dečijih igrališta u selima u okolini grada!

Predsednik opštine Kladovo Saša Nikolić ističe da za lokalnu samoupravu nema prečih i važnijih aktivnosti od onih koje doprinose da deca budu srećnija, bezbrižnija i bezbednija.

Dečije igralište, Kladovo Foto: kladovo.org.rs

"Sve što radimo,radimo za našu decu. I zaista sam veoma srećan kada znam da će mališani iz Kladušnice, kao i oni iz Kostola, Male Vrbice, sutra i Vajuge, Podvrške i drugih sela uživati u igri i radosti na novim igralištima, i to podjednako kao i njihovi vršnjaci iz samog centra Kladova. Jer Sva deca, bez obzira na to da li žive u urbanim ili ruralnim sredinama zaslužuju jednake uslove za igru i zabavu, i lokalna samouprava na čijem sam čelu će im to i omogućiti" kaže Saša Nikolić.

"Uradili smo u prethodnom periodu deset novih parkova, uskoro još pet, dakle ukupno 15 dečijih igrališta su nova u našoj opštini. To nijedna lokalna samouprava u istoriji našeg grada nije uspela da postigne! Ali, mi dajemo i besplatne udzbenike đacima prvacima, dajemo materijalnu podršku porodiljama, sredili smo školu i fiskulturne sale, postavili novu ogradu oko škole i školskog dvorišta, i budite sigurni da ćemo nastaviti i u narednom periodu jednako odlučno sa aktivnostima u cilju unapređenja položaja naše dece. Jer oni su naše blago i naša budućnost, i moramo da ih čuvamo" dodao je on.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zoki

    13. novembar 2023 | 14:07

    Kladovo je prelepo sređen gradić, čist i uredan sa puno zelenila. Bio sam tamo letos, zaista je izuzetno lep i prijatan. Divno je što najzad neka lokalna samouprava brine i o deci sa sela, super im je ova inicijativa sa izgradnjom novih igrališta!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA