≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Srbin nestao u Švedskoj, bio na službenom putu, poslednji put lociran na mostu: Juče mu bio rođendan

Vreme čitanja: oko 2 min.

"Zna da ima stare roditelje, bar bi se njima javio"

  • 0
Danijel Ćesal Foto: Privatna arhiva

Danijel Ćesal (44) iz Zmajeva kod Vrbasa nestao je u Švedskoj. Nestanak je prijavljen i švedskoj i srpskoj policiji, raspisana je poternica, ali potraga do sada nije dala uspeha.

Ovu informaciju za Telegraf.rs potvrdio je kućni prijatelj porodice, Branko. Kako kaže, Danijel se uputio na službeni put, a vozilo je bilo praćeno putem GPS-a. U jednom času signal je nestao, a od tada su bezuspešni i pokušaji da se s njim stupi u telefonski kontakt.

"Krenuo u Švedsku firminim kombijem. Bio je na ruti Poljska - Danska na istovaru i onda je prešao most između Danske i Švedske. Trebalo je da ide na utovar za nazad, a pošto su bili bili veliki snegovi trebalo je da svrati kod brata. Bukvalno je prešao most na nekoj pumpi, tu mu se gubi svaki trag. Nikome se nije javio", objašnjava Branko.

Dodaje da policija u Švedskoj tražila da se nestanak prijavi i u Srbiji, jer je nestali Danijel u toj zemlji strani državljanin.

"Ja sam juče išao sa ocem da i ovde prijavimo nestanak. Raspisana je poternica za njim u Švedskoj, ali policija obilazi non-stop i kažu da nema nikakvih saobraćajnih nezgoda sa srpskim tablicama niti da je negde zapao kombi", kaže ponavljajući da je poslednji put registrovan na pumpi, te da je u Švedskoj vreme trenutno veoma loše.

"Sneg je i dalje, velik sneg".

Kaže i da su juče bile posebne okolnosti, te da bi se, poznajući ga, bar juče javio da može.

"Bio mu je rođendan. Zna da ima stare roditelje, bar bi se njima javio", ističe Branko.

Dodaje da je reč o krupnom muškarcu, te da ima beleg na licu s leve strane. Apeluje na sve koji nešto znaju da mu se jave na 0628795043.

"Nema razloga da ne stane. Već me neko pitao za azil. Ja kažem: 'Ljudi, čovek ima dvojno državljanstvo. Ima i hrvatske i srpske papire. Pre je živeo i u Nemačkoj i Švedskoj. Tamo ima dva brata, ima tetku, familija mu je gore.' Svaki čas čekamo da se nađe. Pa šta god da je, samo da je živ", poručuje Branko.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA