Vreme čitanja: oko 1 min.

Telegraf u Rumi: Prvi snimci i slike sa mesta gde je iskliznuo vagon sa fosfornom kiselinom

K. P.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Nema curenja i opasnosti po ljude i okolinu

  • 1

Četiri vagon cisterne, tovarene fosfornom kiselinom, iskliznule su na stanici u Rumi, a ekipa Telegrafa zabeležila je prve slike i snimke sa lica mesta.

U vezi sa iksliznućem vagona oglasilo se preduzeće Srbija kargo" i istaklo da nema curenja, prevrtanja cisterni, ni opasnosti po ljude i životnu sredinu. Iako je prizor zastrašujuć, nema mesta panici, pa ni u samoj Rumi nema napete atmosfere.

- Prilikom ovog vanrednog događaja nije bilo curenja, prevrtanja, niti isparenja i nema nikakve opasnosti po živote ljudi i životnu sredinu. Iskliznule su druga, treća, četvrta i peta vagon cisterna od lokomotive, od kojih su dve isklizle sa 2 osovine, a preostale dve sa četiri osovine - navodi se u saopštenju.

Dodaje se da teretna kompozicija je u svom sastavu imala 12 vagon cisterni, koje su u vlasništvu kompanije Eliksir i saobraćala je iz Prahova za Šabac. Na lice mesta su izašle ekipe MUP -a, vatrogasno spasilačke ekipe, kao i Zajednička železnička komisija za isleđenje vanrednih događaja Infrastrukture železnice Srbije i Srbija Кarga, koja će utvrditi uzrok ovog akcidenta.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Lale

    26. februar 2024 | 12:08

    Nema mesta panici ali da stavimo prst na čelo a šta da su se prevnuli i tone fosforne kiseline iscurelo a šta da avion od pre par dana samo srećom nije tresnuo u centar grada? Jel znate koliko sreće imamo, za sad?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA