≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Staroplaninska jagnjetina raspametila poznate hrvatske jutjubere: Zbog nje će se sigurno vratiti u Pirot

E. S.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ipak, ovoga puta, jutjubere je oduševila jagnjetina pečena 10 sati na 120 stepeni, koja se raspada

  • 0
Pečena jagnjetina Foto: Shutterstock

Čuveni hrvatski jutjuberi specijalizovani za hranu, koji vode izuzetno popularan Jutjub kanal Gastrotražilica, nakon svog boravka u Pirotu, carstvu vrhunske hrane, gde su uživali u neverovatnim specijaliteta poput jagnjetine sa Stare planine koja je pečena 10 sati na 120 stepeni, nazvali su Pirot jednom od najjačih srpskih gastrodestinacija.

Ovaj epitet svakako da nije bez dobrog osnova, posebno imajući u vidu činjenicu da je Pirot jedini grad u Srbiji koji ima čak tri zaštićena brenda, a to su pirotska peglana kobasica, pirotski kačkavalj i pirotski ćilim.

Ipak, ovoga puta, jutjubere je oduševila jagnjetina pečena 10 sati na 120 stepeni, koja se raspada, a počastili su je epitetima - pirotski tiramisu, jer su je jeli kao desert, ali i hranom koja govori stotinu jezika.

Osim pomenutih specijaliteta, koje su jutjuberi degustirali u Krčmi Ladna voda, kultnom mestu gde su snimani i filmovi Ivkova slava i Zona Zamfirova, a koja je deo kompleksa Muzeja Ponišavlja, sa kućom Malog Riste - pravim biserom arhitekture, dvojica jutjubera su ostala bez teksta i kada je reč o pirotskom roštilju, ali i pirotskoj, punjenoj paprici, jagnjećoj kapami, čomlek i drugim specijalitetima koji su karakteristični za pirotski kraj i Staru planinu.

(Telegraf.rs/A.Ć.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA