≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Stiže zahlađenje, a prvi dan proleća doneće i MRAZ: Evo kada sledi otopljenje i šta nas čeka do kraja marta

Vreme čitanja: oko 2 min.

Narednih dana na višim planinama očekuje se i sneg

  • 3
Vreme, prognoza, minus, zima, termometar, temperatura Foto: Shutterstock

Početak sedmice pred nama doneće promenljivo oblačno vreme, uz sunčane periode,a  ponegde se sredinom dana očekuje i pojava kiše i kratkotrajnih i lokalnih pljuskova. Biće i malo svežije. Ujutro temperatura od 0 do 5. u Beogradu do 6°C. Maksimalna temperatura biće od 12°C na severozapadu do 18°C na jugu i jugoistoku Srbije, u Beogradu do 14°C.

U toku večeri i noći u zapadnim i jugozapadnim predelima Srbije očekuje se jače naoblačenje sa kišom i pljuskovima i ova oblačna i padavinska zona u utorak će širiti dalje prema istoku i jugu, dok će na severu ostati uglavnom suvo, uz razvedravanje. Na višim planinama očekuje se sneg.  Više padavina očekuje se na jugu i na zapadu Srbije i palo bi i do 20 milimetara kiše po kvadratnom metru, a na višim planinama i desetak centimetara snega.

Utorak će doneti i jak severozapadni vetar, naročito na istoku Srbije, u Pomoravlju i na planinama, ali će vetar do večeri oslabiti.

Maksimalna temperatura biće od 8 do 14°C, u Beogradu do 10°C.

U sredu i kalendarski počinje proleće.

Očekuje se vedro i prohladno, dok se ujutro u većini predela očekuje i mraz, uz temperature ispod 0°C. Maksimalna temperatura tokom dana biće od 10 do 14°C, u Beogradu do 12°C.

Mraz se očekuje i u četvrtak ujutro, ali će tokom dana biti osetno toplije, uz temperature od 15 do 20°C.

Inače, niske jutarnje temperature, uz mraz,  mogle bi nepovoljno da deluje po poljoprivredne i ratarske kulture, pa će biti neophodne adekvatne mere zaštite.

U petak i dalje sunčano, uz pravo prolećno vreme, a temperature će prelaziti 20°C.

U subotu se nastavlja veoma toplo vreme, ali uz postepeno povećanje oblačnosti, pa se u nedelju na severu Srbije očekuje i kiša.

Oko 25. marta očekuje se prolazno zahlađenje i pad temperature na vrednosti od 10 do 15°C, uz kišu i pljuskove, na višim planinama i sneg, da bi na samom kraju marta usledio postepeni porast temperture vazduha.

Dakle, sam kraj kalendarske zime doneće Srbiji manje zahlađenje, prvi dan proleća i pojavu mraza, ali manje-više vreme do kraja marta biće uglavnom u skladu sa kalendarom.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Geras

    18. mart 2024 | 06:17

    Ma. Mora mraz da uništi sve pa to ti je

  • Istina

    18. mart 2024 | 06:45

    Najtacnije prognoze su vam za nedelju dana, dok za duzi period cesto promasite. Recimo, pocetkom Marta ovu nedelju koja danas pocinje ste prognozirali znacajno toplijom, sto me bilo obradovalo zbog necega, ali avaj...

  • V.A.Laki

    18. mart 2024 | 17:27

    Кад - тад мора(ло) доћи и до захлађења, ако су је наши 'метеоролози' најавили још пре неколико месеци !? П.С.- Метеоролози, Метеорологија : Дугорочна, викенд и актуелна временска - фобија !? Сви причају о времену, али нико ништа не предузима против времена !

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA