≫ 

Oglasio se novosadski Centar za socijalni rad: Donеta odluka da Ana Mihaljica prеuzmе brigu o dеci uz nadzor

 ≫ 

Kako sе navodi, majka jе pristala na saradnju, tе jе omogućеno stručnim radnicima da obavе tеrеnsku posеtu na novoj adrеsi njеnog boravišta majkе, dana 20. marta

Komentari

  • Ceca

    24. mart 2024 | 09:48

    Savremeni janičari, moje kolege socijalni radnici. Da li je početak prakse oduzimanja dece u vreme turske okupacije, bio ujedno i početak profesionalnog pristupa oduzimanju dece? Paralela se može povući. Neadekvatni soc-ekonomski uslovi. U ono vreme narod živi u blatarama, nemaju svi svoj kutak, roditelji verski "zatucani hrišćanstvom", neobrazovani. I ko da im ne oduzme decu? Nema kupatila, nema vodovoda, kanalizacije...Turci su, što reče pokojni muftija, odvodili decu da "uspeju u životu"...Danas službe procenjuju da li postoje italijanske pločice, pun frižider, dovoljan prostor za sve u stanu, ako toga nema i oni, poput kolega iz otomanske inperije, oduzimaju decu, stavljau ih u auto (nekada u košare na konjima) i u sigurne kuće, pa kud koji. Majke plaču i onda i sada, sve je isto, samo smeta advokat, sud...Šta će nam sudstvo i advokati, toga nije bilo ni za vreme Turaka? Majka će možda da pristane da baci brojanice i uradiće sve da izbaci Boga iz glave, jer đavo ne spava, može ponovo utvrditi da je verski zatucana i odvesti decu. Majko, budi po meri Četvrte industrijske revolucije, pomiri se sa činjenicom da si roditelj 1, koji je smenjiv...

  • Sova

    23. mart 2024 | 00:15

    Protiv njega je podneta i krivična prijava Tužilaštvu za visokotehnološki kriminal, jer je putem društvenih mreža "vršio krivična dela protiv sloboda i prava čoveka i građanina, javnog reda i mira". e jel vidite sad kakav je taj advokat.

    • 24. mart 2024 | 10:00

      Ceca

      @Sova

      U vreme Turaka advokati nisu zastupali roditelje, niti prava dece, tako da je potpuno nepotrebno njegovo uplitanje u ovaj postupak...Šta ima i javnost da se meša? Ko su oni? Služba je tu da sve odradi, služba je ispravna i nepogrešiva. Mislim da mesečni zbir plata u jednom centru za cocijalni rad premašuje količinu novca koji se dodeljuje socijalno ugroženima kroz jednokratnu materijalnu pomoć. Sama ta činjenica govori o tome koja je uloga centara za socijalni rad. Ja nikada nisam radila kao soc radnik, upravo iz spoznaje da je biti socijalni radnik u Srbiji, komedija ili ti kamuflažni socijalni dekor nemoćne države da se zaista bavi problemima građana u koje svakodneno upadaju. Nema socijalnog servisa za siromašne, bolesne, hendikepirane, postoje ad-hok rešenja u obimu koji nije standardizovan da bude pristojan...Ispod svakog minimuma pristojnosti, građani dobijaju pomoć iako je poreska stopa na sve i svašta u visini Švedske gde imate standardizovanu brigu o svim kategorijama stanovništva.

  • Tepih se nesto mnogo ispupcio u CSR! :)

    22. mart 2024 | 16:51

    CSR treba da ukazuje strankama da imaju pravo da podnose zahteve na dodelu besplatnog advokata, a ne da im posto poto sprecava i ukida pravnog zastupnika, a i u ovom slucaju, kao po pravilu- beskurpuloznim rezijama masinerije iz interesa. ROBIJA ZA OTMICU DECE, CELOM LANCU NADLEZNOSTI.

  • Z

    22. mart 2024 | 15:29

    Sta ce biti sa Krsmanovickom i Zorickom

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA