≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Ovako izgleda teren gde je nestala mala Danka (2): Kuća okružena šumama i brdima, meštani strahuju od jednog

Vreme čitanja: oko 2 min.

Kako se vidi na Google mapi, u pitanju je mesto koje je okruženo brdima, obroncima i šumskim predelima

  • 12
Banjsko Polje potraga Danka Foto: Printscreen Google Earth

Danka Ilić (2) nestala je juče oko 13 sati u Banjskom Polju u blzini Bora, a na licu mesta nalaze se policija, vatrogasci, spasioci Gorske službe i mnogi meštani koji su se uključili u potragu za njom.

Kako javlja naš reporter sa lica mesta, porodična kuća porodice Ilić nalazi se na samom kraju sela, a odmah iza rasprostire se veoma nepristupačan teren okružen šumama i obroncima. Meštani pojašnjavaju da se i u okolini kuće nalaze rupe, koje se takođe proveravaju. U blizini se nalaze i potoci, te postoji bojazan meštana da je devojčica možda upala u vodu.

Kako se vidi na Google mapi, u pitanju je mesto koje je okruženo brdima, obroncima i šumskim predelima.

Potragui dodatno otežavaju i vremenski uslovi, kao i kiša koja je padala celu noć. Kako javlja naš reporter, osvanulo je ledeno jutro, a temperatura je samo par stepeni iznad nule.

Danka Foto: Privatna arhiva

"Ledeno je, kiša od jedan sat posle ponoći pada jakim intenzitetom", javljaju naši reporteri sa lica mesta.

Gradonačelnik Bora Aleksandar Milikić rekao je da je više od 350 ljudi učestvovalo u potrazi za devojčicom tokom prvog dana.

"To je prigradsko naselje koje ima i vrlo nezgodan teren. Tu su šume i potoci. Na samom kraju tog mesta se desio nestanak naše male sugrađanke", rekao je Milikić.

Reporter Telegrafa je sinoć bio ispred porodične kuće u Banjskom polju, gde je bio okupljen veliki broj ljudi, a sam prilaz kući čuva kordon policije. Meštani su jako uplašeni i uznemireni. Ne pamte da se u njihovom mestu dogodilo ovako nešto.

"Oko kuće Ilića nalazi se nekoliko rupa. Ovde ima dosta rupa koje su doboke između jednog i dva metra. Te rupe su se napunile podzemnim vodama. Trenutno se motkama proverava da li je devojčica možda upala u neku od njih. Za sada u njima nismo ništa pronašli", rekao je sinoć jedan od komšija za Telegraf.

Za malenom Dankom traga se helikopterima i termovizijskim kamerama, a uključile su se i dodatne snage žandarmerije, kao i više od 350 ljudi. Na teren je stigao i ministar policije Bratislav Gašić.

Podsetimo, malena Danka je nestala oko juče 13 sati, a kako je majka rekla za Telegraf.rs, trag joj se izgubio dok se okrenula.

"Dala sam drugom detetu da pije vodu, kad sam se okrenula nije je bilo", rekla je ona za naš portal. 

Danka je na sebi imala ljubičaste pantalone i maslinasto zelenu jaknu, vezanu kosu. Zbog njenog nestanka, juče se po prvi put u Srbiji oglasio Amber Alert.

(Telegraf.rs)

Video: Male Danke (2) nema već 16 sati, nestala u okolini Bora: Potraga nastavlja od ranih jutarnjih sati

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • teorija zavere

    27. mart 2024 | 08:41

    Nadam se da je dete živo i zdravo i da će je brzo naći, ali ova majčina priča kako je samo dala vodu drugom detetu, a devojčica nestala jednostavno ne pije vodu.

  • Ana

    27. mart 2024 | 09:15

    Dušo samo da te nađu.

  • Mi

    27. mart 2024 | 08:38

    Ljudi, nije je ona ostavila na sekund kao sto kaze. Bilo je to minimum 5 min, dovoljno da se dete izgubi. Dete je ili blizu ili oteto. Ne moze u tom uzrastu otici daleko.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA