Vreme čitanja: oko 2 min.

"U snu sam čuo da nešto pucketa": U eksploziji plinske boce Dragoljub je ostao bez pola domaćinstva

Vreme čitanja: oko 2 min.

Uzrok požara je, kažu, eksplozija plinske boce, koja se nalazila u "Golfu", koji je bio u garaži. Od auta je ostala samo olupina, kao i od traktora, a od objekata samo ruševine

  • 0
Porodica Živanović iz Rače Rača kod Bajine Bašte eksplodirala plinska boca Foto: Borivoje Ilić

Velika nesreća pre nekoliko noći zadesila je porodicu Živanović iz Rače kod Bajine Bašte, kada im je u požaru, koji je izazvala eksplozija plinske boce, izgorelo pola onoga što su do sada skućili.

Prema rečima domaćina, Dragoljuba, probudilo ga je oko pola dva posle ponoći čudno pucketanje, a kada je ustao i pogledao kroz prozor imao je šta i da vidi, vatra je gutala pomoćne objekte oko kuće, garažu, čardak i ambar.

U tom trenutku, nerasanjen i izbezumljen, najpre je probudio sve ukućane i pozvao vatrogasce, koji su brže-bolje, za dvadesetak minuta, iz Bajine Bašte stigli u domaćinstvo Živanović.

Porodica Živanović iz Rače Rača kod Bajine Bašte eksplodirala plinska boca Foto: Borivoje Ilić

- U snu sam čuo da nešto pucketa, kada sam otvorio oči video sam boju vatre da se presijava u mraku, odmah sam ustao, otvorio roletne i video šta se dešava! Bilo je jezivo. Odmah sam istrčao napolje, probudili su se i ukućani, pa smo do dolaska vatrogasaca, sprečavali širenje koliko smo mogli. - priča domaćin kako je bilo te noći.

Zahvaljujući brzom intervencijom vatrogasaca, vatra se nije proširila na štalu sa 10 grla krupne stoke i kuću u kojoj živi ova šestočlana porodica. Nije se bilo lako izboriti sa vatrenom stihijom, ali su je do jutra savladali.

Uzrok požara je, kažu, eksplozija plinske boce, koja se nalazila u "Golfu", koji je bio u garaži. Od auta je ostala samo olupina, kao i od traktora, a od objekata samo ruševine. Izgorela je i velika količina žita kog su domaćini pripremali za ishranu stoke.

- Izgorelo je dosta toga, poput mešaone, krunjača, prekrupača, golfa, traktora, ali su izgorele i 2 tone kukuruza, 1 tona pšenice, koje sam na svom imanju uzgajao i služile su mi da prehranim stoku, ali sada...? - očajno objašnjava Dragoljub.

U ovim, teškim danima, porodici Živanović neophodna je pomoć dobrih ljudi, predsednica opštine rekla im je da će izaći u susret i pomoći im da saniraju štetu, ali je potrebno da se odazove još neko i pomogne im.

Inače, Dragoljub i supruga Julka imaju česvoro dece, koja su u požaru ostala bez bicikla, a pod istim krovom živi i Dragoljubov otac Petar, on najviše žali za izgorelim traktorom "Tomom Vinkovićem", sa kojim je, kaže, zakućio. Niko od njih nije zaposlen, bave se poljoprivredom i stočarstvom, a ovaj požar im je poremetio sve svakodnevne planove života pod skutom Tare.

(Telegraf.rs)

Video: Veliki požar u Učiteljskom naselju: Vatrogasci su na licu mesta

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA