Vreme čitanja: oko 1 min.

Đurić: Službe rade na utvrđivanju slučaja u Veterniku, voda bezbedna za upotrebu

J. V.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Javnost će biti blagovremeno obaveštena nakon utvrđivanja svih relevantnih činjenica koje su uzrokovale pojavu neprijatnog mirisa, nasvodi gradonačelnik Novog Sada

  • 0
Novi Sad Veternik nesreća curenje nepoznate materije Foto: Nikola Bilić

Gradonačelnik Novog Sada Milan Đurić dao je nalog svim relevantnim gradskim službama i resornim upravama da u punom kapacitetu angažuju sve resurse, kako bi se što pre došlo do činjenica i adekvatno reagovalo na incident u vezi sa širenjem neprijatnog mirisa u prigradskom naselju Veternik u Ulici Dragoslava Srejovića.

"Utvrđeno je da je voda iz gradskog vodovodnog sistema bezbedna za korišćenje, a napominjemo da prema dosadašnjim analizama i informacijama, ne postoji prisustvo prirodnog gasa iz sistema DP 'Novi Sad - Gas' u kanalizacionom sistemu", navodi se u saopštenju kabineta gradonačelnika Novog Sada.

Ističe se da su u toku su hemijske analize kanalizacionog sadržaja, čiji se rezultati očekuju u najkraćem mogućem roku, a koje će usmeriti dalji tok aktivnosti na sanaciji nastalog problema.

Dodaje se da će javnost biti blagovremeno obaveštena nakon utvrđivanja svih relevantnih činjenica koje su uzrokovale pojavu neprijatnog mirisa.

(Telegraf.rs)

Video: Iskliznule vagon cisterne sa fosfornom kiselinom kod Zaječara

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA