≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ministarstvo zdravlja u nedelju organizuje preventivne preglede u više od 160 zdravstvenih ustanova

Vreme čitanja: oko 1 min.

Tom prilikom, svi građani, i oni bez zdravstvenog osiguranja, biće u prilici da bez zakazivanja i uputa, izmere krvni pritisak, urade EKG i ultrazvučni pregled abdomena, i provere nivo šećera u krvi i kompletnu krvnu sliku u laboratorijama

  • 0
lekar, pacijent Foto: Shutterstock

Ministarstvo zdravlja, u nedelju, 19. maja, od 8 do 17 časova, u više od 160 zdravstvenih ustanova širom zemlje, organizuje akciju besplatnih preventivnih pregleda, u cilju rane dijagnostike i promocije prevencije kao najefikasnijeg načina brige o zdravlju.

Tom prilikom, svi građani, i oni bez zdravstvenog osiguranja, biće u prilici da bez zakazivanja i uputa, izmere krvni pritisak, urade EKG i ultrazvučni pregled abdomena, i provere nivo šećera u krvi i kompletnu krvnu sliku u laboratorijama.

Na ovaj način, Ministarstvo zdravlja nastavlja akciju koja je uspešno realizovana pre pandemije korona virusa, u okviru koje je u više od dvadeset dana besplatne zdravstvene preglede obavilo blizu pola miliona ljudi. Akcija preventivnih pregleda naišla je na veliku podršku građana, a značaj iste, pored velikog broja naših građana koji su obavljali preglede, dodatno potvrđuje i podatak da je tom prilikom nekoliko hiljada građana upućeno na dalju dijagnostiku i hitno bolničko zbrinjavanje.

Ministarstvo zdravlja i ovim putem poziva građane da učestvuju u nedeljnoj akciji, obave preventivne preglede i time pozitivno utiču na svoje zdravlje. Lista zdravstvenih ustanova koje učestvuju u akciji sa vrstom pregleda koji će biti obavljani u svakoj ustanovi biće istaknuta na zvaničnoj internet stranici Ministarstva zdravlja.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA