Vreme čitanja: oko 2 min.

Strašno je kad vam se u par minuta sve promeni: Jojićima plamen progutao kuću, danas očekuju gradonačelnicu

Vreme čitanja: oko 2 min.

Nadaju se izgradnji novog doma

  • 0
Jojić, Užice Foto: B. Ilić

Porodicu Jojić iz Kremana kod Užica, kako smo i već pisali, pre nekoliko dana zadesila je velika nesreća, kada im je u požaru, koji je izbio iz još neutvrđenih razloga, izgorela kuća od temelja do krova. Skrhani nesrećom koja ih je snašla, Jojići nisu pognuli glavu i čekali da im pomoć "padne sa neba", pa iako im nije bilo lako, tugovali su za kućnim pragom, ali i tražili način da sagrade novi krov nad glavom.

U pomoć su im prve pritekle komšije, pa i rodbina i prijatelji. Privremeno skrovište pronašli su nedaleko od kuće u kojoj su živeli, pa su zahvalni i domaćinima pod čijim su krovom, ali i svima koji im u ovoj nedaći pomažu. Javilo se, kažu, dobrih ljudi, a danas im se najavila i gradonačelnica Užica, Jelena Raković Radivojević, pa je sređivajući i krčeći zgarište, očekuju u dvorištu, da popriča sa ukućanima, koji će svoju muku podeliti i sa njom.

- Uzdali smo se u pomoć svih koji žele da nam pomognu, pa i bar na neki način razumeju situaciju u kojoj se nalazimo. Vrlo je teško, u nekoliko minuta se sve promeni, ali ipak kad smo svi živi i zdravi zahvalni smo Bogu, pa ćemo se boriti, i nadam se, brzo sagraditi novu kuću - priča nam domaćin Predrag.

Podsetimo, požar u porodičnoj kući petočlane porodice Jojić, izbio je u protekli utorak u večernjim satima, a dim i plamen na krovu, prvi je primetio njihov komšija, pa ih je odmah pozvao i rekao im. Ubrzo su stigli i vatrogasci, ali je vatra već bila progutala veći deo kuće. Dan nakon požara, naša reporterska ekipa razgovarala je sa domaćinom, pa njihovu muku i vapaj ispričali su za naš portal.

- Sve se odigralo munjevitom brzinom, kada smo izašli iz kuće imali smo šta i da vidimo, plamen se širio sve više. Odmah smo pozvali vatrogasce, ali dok su stigli veći deo je izgoreo, ali spasili su prizemlje, koliko, toliko - ispričao je tada Predrag.

Pod seoskim krovom živeo je domaćin Predrag, sa suprugom i dvoje dece, i njegova baba, a niko od ukućana nije u radnom odnosu. Za pomoć pri izgradnji novog krova nad glavom, Jojići su otvorili namenski račun, na koji im, ko može i želi, može donirati finanskijsku pomoć, a broj računa je 200 0000135660809 10 ( Banka Poštanska Štedionica), dok domaćina mogu kontaktirati na broj telefona 0612242138. Sreća je, zaključuju, jer nije zimski period, pa se nadaju lepim danima i majstorima, i raduju novom domu, ako Bog da, što pre.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA