Kusturica: Majstor džudoa Putin može da se nosi sa NATO!

- Ja smatram da Putin zna kako da odgovori: njegova strategija je strategija džudo majstora, koji je sposoban da silu protivnika preokrene u svoju korist - navodi reditelj

  • 4

NATO je sve bliži granici s Rusijom, razmeštajući u blizini još brojnije oružane snage nego što je to Hitler učinio oko Sovjetskog Saveza za vreme Drugog svetskog rata. Međutim, Vladimir Putin vrlo dobro zna kako treba da odgovori. Pošto je majstor džudoa, on samo kupuje vreme, navodi Emir Kusturica, srpski reditelj u intervjuu Sputnjiku.

Putin još jednom pokazao da je veliki šmeker: Ovim potezom je pokazao koliko poštuje pravoslavnu crkvu i patrijarha Kirila (VIDEO)

SAD je nedavno zatražila uzveštaj o vojnoj saradnji između Rusije i Srbije. Taj potez je, prema rečima kongresmena Eliota Endžela "deo Nacionalnog akta odbrane 2018".

On je objasnio da SAD mora pažljivo da izanalizira rusko-srpske vojne veze i proceni moguće posledice te veze na američku nacionalnu bezbednost, kao i članstvo Srbije u NATO-vom Partnerstvu za mir, pa i posledice po srpski komšiluk.

On je naveo da je Rusija nedavno donirala Srbiji oružja u vrednosti od 600 miliona dolara, uključujući tu i MIG-29, 30 tenkova i 30 BRDM-2 vozila. Kongresmen iz Njujorka takođe je dodao da Srbija sada traži od Rusije odbrambene sisteme S-300.

Foto: Marko Todorović

- Iskreno, sve više sam zabrinut kada su u pitanju vojni i bezbednosni izbori Beograda. Zato sam i napisao ovaj amandman - rekao je Endžel u petak.

Komentarišući američki zahtev, srpski reditelj, glumac i muzičar Emir Kusturica rekao je za srpski Sputnjik da je "ceo svet svestan toga da je na ruskim granicama stacionirano više naoružanja nego što je Hitler poslao na Sovjetski Savez tokom Drugog svetskog rata".

- Za razliku od tame u kojoj se tada živelo, sada, zahvaljujući mas-medijima, tačno vidimo šta se dešava. Međutim, nedostatak potrebnih informacija sprečava nas da donosimo zaključke, jednostavno ne znamo dovoljno. Znamo koliko mnogo jedinica je razmešteno duž granica sa Rusijom. ali ne znamo koja im je svrha. Niko nam ne govori kakva je namera - rekao je Kusturica.

Foto: Tanjug/AP

- Ja, međutim, smatram da Vladimir Putin zna kako da odgovori: njegova strategija je strategija džudo majstora, koji je sposoban da koristi silu protivnika u svoju korist - navodi emir Kusturica.

Komentarišući rizik da dođe do sukoba između Rusije i NATO, Kusturica navodi d aje Rusija oduvek bila jaka zemlja. Vojni analitičari smatraju da ako dođe do bilo kakvog sukoba, to neće biti na ruskoj teritoriji, već negde drugde na svetu.

(Telegraf.rs / Izvor: sputniknews.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA