≫ 

Kraj talačke krize u Čarlstonu: Naoružani radnik ubio šefa u restoranu, policija ga upucala (VIDEO)

Prema još uvek nezvaničnim informacijama, perač sudova je dobio otkaz, pa se nešto kasnije vratio u restoran i upucao šefa

  • 0

Policija u Čarlstonu u Južnoj Karolini izašla je na teren, jer je dobila poziv vezan za aktivnog napadača sa vatrenim oružjem, naveo je portparol policije u Čarlstonu. Prema informacijama koje je izneo gradonačelnik Čarlstona Džon Teklenburg, napadač je upucao i ubio jednu osobu. Policija je napadača teško povredila i on je u kritičnom stanju prebačen u bolnicu.

Evakuisana železnička stanica u Francuskoj: Uhapšen osumnjičeni koji je nosio lažni pištolj (VIDEO)

Policija traži od građana da izbegavaju oblast oko Ulice King. Vlasnik obližnjeg kafića naveo je da je policija blokirala područje oko jednog restorana u centru grada.

- Trenutno su ulice prepune specijalaca i obične policije, koja je teško naoružana. Blokirali su ceo kraj - rekla je Sara Kob, vlasnica butika.

Za sada je nejasno da li je napadač uhapšen ili je još na slobodi. Kako su korisnici društvenih mreža naveli muškarac sa vatrenim oružjem je ušetao u restoran u istorijskom delu grada oko 12.17 sati, po lokalnom vremenu, zamolio ljude da izađu i proglasio sebe "novim kraljem Čarlstona".

Pogledajte izjavu gradonačelnika Čarlstona Džona Teklenburga:

Posetioci restorana "Virdžinija", Tom i Petsi Plent su izjavili za Post and Courier of Charleston da su videli muškarca kako izlazi iz kuhinje restorana, opasan keceljom i s pištoljem u rukama. On je tada rekao: "Novi je gazda u gradu!" Prema njihovim rečima, napadač je izgledao kao" običan deka, ali je imao lud pogled".

Prema još uvek nezvaničnim informacijama, napadač možda ima taoce. Policija je za sada uverena da se ne radi o terorizmu niti zločinu iz mržnje, već da je najverovatnije reč o nezadovoljnom radniku restorana. Pregovori sa napadačem su u toku, a on trenutno drži nekoliko talaca, navodi Čarls Frensis, portparol policije.

Prema rečima Džona Akina, koji radi u zgradi gde je restoran, od kolega je saznao da je perač sudova dobio otkaz, pa se nešto kasnije vratio u restoran i upucao šefa, piše postandcourier.com.

Piter Sigert i njegov sin obedovali su u restoranu kada su dve konobarice i tri momka iz kuhinje promarširali kroz restoran i izašli na ulazna vrata, bez ijedne reči. Stariji Afroamerikanac, koji je zaključao vrata, držao je u ruci revolver malog kalibra.

Svima je rekao da pređu u zadnji deo restorana. U tom trenutku u restoranu je bilo oko 30 gostiju.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA