Nekada rajsko mesto sada je potpuno UNIŠTENO: Jačinu udara Irme prvo je osetilo ovo evropsko ostrvo (FOTO) (VIDEO)

Ostrvo u Karipskom moru našlo se među prvima koji su osetili jačinu uragana Irma

  • 2

Uragan Irma došao je da Karipskih ostrva, a jedan od njegovih prvih udara osetilo je ostrvo Sveti Martin.

"Uragan nazovite Srbinom, biće uhapšen i predat Hagu": Irma je veličine Francuske, pustoši Ameriku, toliko je jaka da izaziva zemljotrese (FOTO) (VIDEO)

Prvi snimci i fotografije sa ostrva postavljeni su na društvene mreže. Prema pisanju BBC-ja, četiri "najstabilnije" zgrade na ostrvu su uništene od jačine uragana.

Na snimcima koje dolaze sa ostrva Sveti Martin vide se uništene kuće i automobili. Pojedini delovi ostrva su potpuno potopljeni.

Takođe, potpuno su uništene kancelarije vlade, kao i jedna vatrogasna stanica. Ostrvo je ostalo bez struje od 6 časova ujutru.

Policija je objavila da je nekoliko krovova odletelo u vazduh, a šteta koju je naneo uragan Irma znaće se narednih dana.

Ranije je američki Nacionalni centar za uragane (NHC) objavio da je uragan Irma sve bliži ostrvima Livord u Karipskom moru, a tokom današnjeg dana ova oluja kategorije 5 trebalo bi da pređe i preko drugih karipskih ostrva.

Navodi se da se ovaj "potencijalno katastrofalni" uragan donosi vetrove maksimalne brzine od 295 kilometara na čas, prenosi Rojters.

"Njujork tajms" navodi da bi Irma mogla da izazove veliko uništenje u Portoriku, američkoj teritoriji u Karibima na kojoj živi 3,4 miliona ljudi, na obližnjim ostrvima Hispaniola - koje dele Dominikanska Republika i Haiti, Antigva, Sent Kits i Nevis, kao i Američkim devičanskim ostrvima, a ugrožena je i Kuba.

NHC je objavio takođe da bi u Meksičkom zalivu u narednih nekoliko dana mogao da nastane novi uragan na 155 kilometara istočno od Tampika u Meksiku.

Zbog uragana je proglašeno vanredno stanje na Floridi, u Portoriku i na Devičanskim ostrvima, dok su vlasti na Bahamima rekle da bi mogli da evakuišu šest južnih ostrva.

Mediji navode da bi uragan mogao bi da nanese štetu i rezidenciji američkog predsednika Donalda Trampa na ovom ostrvu vrednoj 28 miliona dolara.

Sveti Martin je karipsko ostrvo koji je administrativno podeljeno između Francuske i Holandije od 1648. godine.

Pogledajte još:

On se upravo nalazi na udaru uragana i sve prenosi UŽIVO: Došao je sa 20 dolara i pokrenuo biznis, a sada sve može da izgubi u trenu (VIDEO)

Vetar od 300 km/h ruši sve pred sobom, najjače udari se tek očekuju: "Katastrofalni" uragan Irma stigao do Kariba (FOTO)

Sve o uraganu Irmi, vestima, fotografijama i snimcima možete pogledati OVDE.

(Telegraf.rs)

Daljinac

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA