Dok je Putin govorio da je pritisak na ruske medije neprihvatljiv, policija u Moskvi privela njegovog najvećeg neprijatelja (VIDEO)

Policijski portparol rekao je da je Navaljni priveden u policijksu stanicu

  • 5

Predsednik Rusije Vladimir Putin rekao je danas pred Savetom bezbednosti Rusije da je pritisak na ruske medije u drugim državama neprihvatljiv. Istog dana, ruska policija je u Moskvi privela opozicionog političara i glavnog Putinovog protivnika Alekseja Navalnog.

Glavni Putinov neprijatelj pokušao da prevari rusku policiju, ali je ipak završio u zatvoru! Protesti divljali bez njega (FOTO) (VIDEO)

- Na sastanku, diskotovalo se u trajnom i rastućem pritisku na ruske masovne medije u nekim stranim državama. Zaključak je da su takvi koraci prema ruskim medijima neprihvatljivi - rekao je Peskov.

Podsetimo, u jeku zaoštravanja odnosa između SAD i Rusije nameti američke administracije našle su sei ruske kompanije i mediji. Takođe, u Ukrajini je zabranjeno nekoliko medija ili im je rad onemogućen.

Foto: Tanjug/AP

Optužbe na račun CNN

Rusko državno regulatorno telo za komunikacije "Roskomnadzor" danas je optužilo američki TV kanal "CNN interenešenel" za kršenje medijskog zakona Rusije.

Rojters prenosi da je "Roskomnadzor" saopštio da je zbog toga na razgovor pozvao predstavnike CNN.

Na sajtu ove institucije navedeno je da će "Roskomnadzor" razmotriti izdavanje upozorenja američkom TV kanalu zbog navodnih kršenja zakona i kršenja uslova izdavanja dozvole za emitovanje programa.

Foto: AP/Tanjug

Hapšenje Navalnog

Ruska policija privela je u Moskvi opozicionog političara i blogera Alekseja Navalnog jer je pozivao na održavanje neodobrenih skupova, rečeno je agenciji TASS u pres-službi Ministarstva unutrašnjih poslova.

Foto: Tanjug/AP

- Danas je moskovsko odjeljenje Ministarstva unutrašnjih poslova privelo Alekseja Navaljnog zbog ponovljenih poziva na učešće u neodobrenom javnom događaju - navodi pres-služba.

Policijski portparol rekao je da je Navaljni priveden u policijksu stanicu. Izvor iz policije rekao je da je Navaljnom dozvoljeno da održava skupove u devet gradova širom Rusije.

- Uprkos tome, od poziva svoje pristalice da prisustvuju neodobrenim skupovima - rekao je ovaj izvor.

Foto: Tanjug / AP

Navaljni je napisao na svom nalogu na "Instagramu" da je priveden nedaleko od svog doma i da mu policija nije rekla zašto je to učinjeno.

- Krenuo sam iz kuće na stanicu i priveli su me na ulazu. Kao u filmu, stigao je automobil sa policijom - napisao je Navaljni.

Daljinac

(Telegraf.rs/ Agencije)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ivan

    29. septembar 2017 | 14:22

    Ako 80 posto ljudi zeli Putina onda ona manjina ne moze da se bahati i da proziva,da pravi puc? Znaci da ta manjina ima podrusku sa strane da radi to sto radi.Vrlo prosto.

  • Slobo

    1. oktobar 2017 | 10:22

    To Putine samo rokaj. Nije to Srbija devedesetih a Putin Milosevic. Njemu ni sankcije nemogu nista. Živio i dabogda našao dostojnog naslednika da vodi Rusiju posle tebe.

  • Koala

    1. oktobar 2017 | 09:55

    Sad bi ja prema svakome koje izdajnik svoga naroda i zemlje uzeo staljinov sistem dobro ga naucio kulturnom ponasanju i slanje u Sibir na hladenje glave i donra privreda za drzavu on je zapadni placenik cudomije pati gradani nevide i dozvoljavaju bidali dase bilo gde pojavi

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA