≫ 

Policija optužuje Netanjahua za mito i korupciju: Premijer Izraela primao poklone od bogatih biznismena, tvrdi da je nevin

Netanjahu tvrdi da je nedužan, a od početka 2017. godine nekoliko puta je ispitan u policiji

  • 1

Nakon što je policija predložila državnom tužiocu Izraela da optuži premijera te zemlje Benjamina Netanijahua za primanje mita, on se oglasio i demantovao navode protiv sebe.

Bebo, tvoja zemlja će uvek biti moja prva ljubav: Tramp i Netanijahu se ljube u usta, mural šalje jaku poruku (FOTO)

Netanjahu je optužbe nazvao neosnovanim i potvrdio stav da će uspešno završiti svoj četvrti mandat na mestu premijera Izraelam, prenosi Rojters.

- Te preporuke nemaju nikakvu pravnu težinu u jednoj demokratskoj zemlji - rekao je Benjamin Netanijahu i odbacio sve optužbe policije koja je preporučila izraelskom pravosuđu da ispita ulogu premijera u dve korupcijske afere, nakon dve godine istrage.

Premijer je rekao da će i dalje da obavlja svoju funkciju i da će nastaviti da vodi Izrael odgovorno i odano.

Policija može samo da podnese predlog državnom tužiocu, a na njemu je konačna odluka, prenosi Rojters.

Netanijahu tvrdi da je nedužan, a od početka 2017. godine nekoliko puta je ispitan u policiji.

Izraelski mediji navode da je Netanjahu primao poklone od biznismena i da je pravio dogovor sa jednim izraelskim izdavačem o smanjenju medijske konkurencije, zarad pozitivnijih tekstova u novinama.

Foto: Tanjug/AP

OPOZICIJA TRAŽI NJEGOVU OSTAVKU

Izraelski opozicioni političari pozvali su danas premijera Benjamina Netanijahua da podnese ostavku, nakon što je policija predložila da on bude optužen za korupciju.

Koalicioni partneri Netanijahua treba da izaberu između podrške premijeru i podrške vladavini prava, smatra lider Laburističke partije Avi Gabaj.

Ministar finansija Moša Kalon, čija Kulanu partija je ključna za vladu Netanijahua, pozvao je na svom nalogu na Fejsbuku da se prekine s napadima na policiju navodeći da bi pravnom sistemu trebalo dozvoliti da radi "bez pritiska - i s desnice i s levice", prenosi AP.

Lider stranke Merec Zaheva Gal-on smatra da bi Kalon i ministar obrazovanja Naftali Benet, obojica ključni koalicioni partneri izraelskog premijera, trebalo da "pokažu izlaz Netanijahuu".

Poslanik iz opozicione Ješ Atid partije Ofer Šelah smatra da su kritike lidera te partije Jaira Lapida, ključnog svedoka u slučaju protiv Netanijahua, "pokušaj da se skrene razgovor od onoga što se desilo".

Daljinac

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Srbija do Tokija, Zemun do Pinokija

    14. februar 2018 | 11:32

    Poklonu se u zube ne gleda?!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA