Melanija dobila trajno prebivalište u SAD jer je imala "Ajnštanovu vizu": Dobijaju je samo imigranti sa izvanrednim sposobnostima

Da li je na pomolu novi skandal s obzirom na Trampovu politiku nulte tolerancije prema imigrantima koji su na ilegalan način ušli ili ostali u SAD-u?

  • 8

Da je Melanija Tramp iz Slovenije u SAD došla kao manekenka i tamo upoznala današnjeg predsednika Donalda Trampa, opšte je poznato. Ubrzo je stekla trajnu dozvolu o prebivalištu na temelju vize za imigrante s "izvanrednim sposobnostima", kolokvijalno poznate kao "Ajnštajnova viza".

Melanijini roditelji dobili stalnu boravišnu dozvolu u SAD: Iskoristili su upravo onaj program koji Tramp želi da ukine za migrante

O toj prilično škakljivoj činjenici pisao je Vašington post, nakon čega su se vešću pozabavili i ostali američki i svetski mediji. Da li je na pomolu novi skandal s obzirom na Trampovu politiku nulte tolerancije prema imigrantima koji su na ilegalan način ušli ili ostali u SAD-u?

Foto: Tanjug/AP

Viza EB-1 predviđena je za useljenike koji su uspešni i uživaju “trajni nacionalni ili internacionalni prestiž” u svom polju - bilo da se radi o preduzetnicima, nagrađivanim umetnicima ili sportistima sa medaljama.

Prema njenoj trenutnoj službenoj biografiji, objavljenoj na stranicama Bele kuće, prva dama je “pauzirala” svoje studije.

Koliko je ova viza zahtevna, pokazuje i podatak da je 2001, kada ju je Melanija dobila, samo 0,34% useljenika, koji su dobili tzv. zelenu kartu, odnosno dozvolu o trajnom prebivalištu, dobilo ovaj tip vize.

Foto: Profimedia/Zuma Press - News

To ipak nije prva viza koju je dobila - nakon što je ušla u SAD s turističkom vizom, nekoliko puta dobila je HB-1 vizu za visoko kvalifikovane imigrante, a onda je upoznala Trampa i dve godine kasnije dobila EB-1.

Ko je Trampova desna ruka koja je podnela ostavku? Kopirala je Melaniju i Ivanku, nakon svedočenja o Rusima, priznala da je govorila "bele laži" (VIDEO)

Tu nije kraj. Njeni roditelji, naime, uselili su u SAD i dobili zelenu kartu upravo zahvaljujući njoj - i njenoj "Ajnštajnovoj vizi" - na temelju prava na "lančanu migraciju", istu onu kojoj se Tramp danas žestoko protivi.

Melanijin advokat tvrdi da je prva dama bila “više nego dovoljno kvalifikovana” za EB-1 program. Kao što se moglo i očekivati, korisnici društvenih mreža baš se i nisu složili.

VIDEO: Godinu dana Trampove vladavine

Daljinac

(Telegraf.rs/Index.hr)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Suzi IQ

    5. mart 2018 | 17:39

    Skromna, hiper talentovana i vrlo probitacna i snalazljiva Melanie , a on nije stedeo i stezao dzep. Kad je treblo da se plati, platio je za nju i vise nego sto kosta samo da dobije najprestiznije i da joj talenti ne propadnu, jer ona je cuvena eto bila sirom Evrope i sveta kao naucnica, istrazivac, injzinjer i nadasve vrsnu matematicarka.

  • Ana

    5. mart 2018 | 16:59

    Preko poslovne pratnje do Anštajnove vize. To baš ide jedno sa drugim.

  • Sivana

    5. mart 2018 | 17:12

    Sama se setam i srce mi je i dalje💔

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA