≫ 

Žestoki sukobi na granici Izraela i pojasa Gaze: Najmanje 10 mrtvih, 550 povređenih tokom protesta Palestinaca (FOTO) (VIDEO)

Palestinci u pojasu Gaza započeli su danas šestonedeljni protest pod šatorima uz granicu sa Izraelom sa zahtevom da se dozvoli palestinskim izbeglicama da se vrate u Izrael

  • 0

Na desetine Palestinaca sukobilo se sa izraelskim vojnicima u pograničnom području sa Izraelom u pojasu Gaze, saopštila je izarelska vojska. Najmanjedeset osoba je poginulo, dok je 550 ranjeno u sukobima Palestinaca sa izraelskom vojskom, saopštilo je ministarstvo zdravlja Palestine.

Cela priča o devojčici, simbolu borbe Palestinaca: Udarala je izraelske vojnike, sada je uhapšena i preti joj zatvor! (FOTO) (VIDEO)

Foto: Tanjug / AP

U saopštenju je navedeno da su Palestinci kotrljali upaljene gume i bacali kamanje na izraelske vojnike, koji su uzvratili suzavcem i vatrom prema "najvećim podstrekačima", preneo je AP.

Izraelska vojska je, takođe, saopštila da neće tolerisati oštećanje na granici i da će za to smatrati odgovornim Hamas.

Foto: Tanjug / AP

Palestinci u pojasu Gaza započeli su danas šestonedeljni protest pod šatorima uz granicu sa Izraelom sa zahtevom da se dozvoli palestinskim izbeglicama da se vrate u Izrael.

Oni su već podigli na desetine šatora na pet lokacija duž granice.

Zbog najavljenih masovnih demonstracija izraelska vojska je podigla stepen pripravnosti.

Foto: Tanjug / AP
Foto: Tanjug / AP
Foto: Tanjug / AP
Foto: Tanjug / AP
Foto: Tanjug / AP
Foto: Tanjug / AP
Foto: Tanjug / AP

Pogledajte video:

(Telegraf.rs / Tanjug)

Daljinac

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA