≫ 

Bivši špijun Sergej Skripalj napadnut nervnim gasom sa Zapada: Lavrov dobio potvrdu iz Švajcarske

Skripalj se i dalje nalazi u bolnici

  • 5

Ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov rekao je da je dobio dokumente od švajcarske laboratorije, koja je analizirala uzorke nervnog gasa korišćenog u napadu na bivšeg špijuna Sergeja Skripalja i njegovu ćerku, i da oni ukazuju da je agens napravljen na Zapadu.

Lavrov je rekao da dokumenti ukazuju da se u uzorcima iz Solzberija, gde se napad dogodio, nalaze i tragovi nervnog agensa "BZ", koji se nalazi u arsenalu SAD, Britanije i drugih NATO zemalja, prenosi AP.

On je istakao da Sovjetski Savez, a potom i Rusija nikada nisu razvijali takav nervni agens.

Oglasila se Moskva! Nervni otrov "Novičok" nije proizveden u Rusiji

Takođe je naglasio da se u izveštaju Organizacije za zabranu hemijskog oružja (OZHO) nigde ne pominje agens "BZ", dodajući da će tražiti objašnjenje od OZHO.

Skripalj se i dalje nalazi u bolnici, ali britanski zvaničnici kazu da se oproavlja, dok je njegova ćerka Julija, koja je takođe otrovana 4. marta, puštena iz bolnice.

VIDEO: Su-57, ruski bombarder budućnosti

Daljinac

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • DARKO 100%

    14. april 2018 | 19:31

    Ohoho! Sta je sad gospodo sa zapada,u lazi su kratke noge!

  • Sasa

    14. april 2018 | 19:37

    I sta sad. Pa ljudi na zapadu sunce zalazi. Sta cemo tamo

  • Marko

    14. april 2018 | 22:09

    Savršeno je jasno zašto su Tramp, Makron i Tereza Mej odlučili da upotrebe bombe u Siriji. Tramp ima problema sa saslušanjem u Kongresu oko veza sa Rusijom u predizbornoj kampanji a onda i skandal sa prostitutkom. Makron ima štrajkove zaposlenih oko novog zakona, a Tereza Mej mora da prikrije lažnu aferu oko špijuna Skripalja koji ili uopšte nije otrovan ili ga je otrovao neko sa Zapada pred Putinov reizbor sa namerom da smeste Rusiji.Te scenarije MI6 i CIA smo gledali na našem terenu. Tako su smislili da svojim građanima odvuku pažnju i kako drugačije nego bombama.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA