Forin ofis se ogradio: Nismo tvrdili da je "novičok" stigao iz Rusije

Nije naša odgovornost i nikada nije ni bila da potvrđujemo poreklo agensa, rekli su iz Ministarstva

  • 5

Ministarstvo spoljnih poslova Velike Britanije negiralo je danas da je tvrdilo da je nervni agens "novičok", koji je korišćen za trovanje bivšeg dvostrukog špijuna Sergeja Skripalja, potekao direktno iz Rusije.

- Naši stručnjaci su precizno identifikovali nervni agens novičok. Nije naša odgovornost i nikada nije ni bila da potvrđujemo poreklo agensa - objavio je Forin ofis na svom Tviter nalogu.

Britanci nisu uspeli da dokažu da je gas kojim je otrovan Skripalj došao iz Rusije

U narednom tvitu Forin ofis je naveo da je procena vlade od samog početka bila jasna, kao i da je hemijska analiza ključni deo procene Vlade.

Britanska vlada optužila je Moskvu da stoji iza hemijskog napada na špijuna Sergeja Skripalja i njegovu ćerku, koji su otrovani 4. marta u Solsberiju u južnoj Engleskoj.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Wien

    4. april 2018 | 16:56

    Pa na osnovu cega ste optuzili Rusiju onda...???...providna prica...kao Racak Markale tuzlanska kapija Srebrenica...ne pali vam fazon vise...

  • Suza

    4. april 2018 | 16:36

    Ruske diplomate su zahvaljujući njima proterane iz mnogih zemalja...lančana reakcija je krenula poput lavine. Mislim da su se zbog toga mnogi zaleteli ne razmišljajući o posledicama... Mi najbolje znamo kako je to kada si lažno optužen.

  • mico

    4. april 2018 | 16:32

    znamo kako britanci lazu i obmanjuju

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA