Pompeo poručio da Severna Koreja mora da demontira nuklearni program, a SAD najviše zabrinjava kršenje ljudskih prava

Tramp je ranije danas rekao da bi do kraja ove nedelje moglo da bude obelodanjeno tačno vreme i mesto njegovog sastanka sa liderom Severne Koreje

  • 10

Američki državni sekretar Majk Pompeo izjavio je da Severna Koreja mora da se posveti hitnom demontiranju svog programa oružja.

On je dodao da su napori ka denuklearizaciji Pjongjanga još uvek u "početnoj fazi" i da njihov ishod "nije poznat", prenosi Rojters.

Tramp najavio: Do kraja nedelje znaće se mesto i vreme sastanka sa Kimom

- Posvećeni smo permanentnom, proverljivom, ireverzibilnom demontiranju severnokorejskog programa oružja za masovno uništavanje i tome da se to učini bez odlaganja - rekao je Pompeo na ceremoniji polaganja zakletve u sedištu Stejt departmenta u Vašingtonu.

SAD ZABRINUTE ZBOG KRŠENJA LJUDSKIH PRAVA

Sjedinjene Američke Države su ozbiljno zabrinute zbog kršenja ljudskih prava u Severnoj Koreji i izvršiće pritisak da se odgovorni privedu pravdi, saopštio je američki Stejt department, uoči planiranog samita predsednika SAD Donalda Trampa i severnokorejskog lidera Kim Džong Una.

Lideri Severne i Južne Koreje Foto: Tanjug/AP

- Ostajemo ozbiljno zabrinuti i duboko uznemireni tim kršenjima. U tandemu sa kampanjom vršenja maksimalnog pritiska, nastavićemo da vršimo pritisak da se privedu pravdi odgovorni - navodi se u saopštenju Stejt departmenta, prenosi Rojters.

Tramp je ranije danas rekao da bi do kraja ove nedelje moglo da bude obelodanjeno tačno vreme i mesto njegovog sastanka sa liderom Severne Koreje.

Očekuje se susret Donalda Trampa i Kim Džong Una Foto: Tanjug/AP

Tramp je ranije rekao i da bi sastanak sa Kimom mogao da bude održan do kraja maja ili početkom juna. Takođe je naveo da bi voleo da sastanak bude u demilitarizovanoj zoni između Severne i Južne Koreje, a kao potencijalna lokacija za samit mogao bi da bude i Singapur.

VIDEO: Istorijski sastanak lidera Severne i Južne Koreje

Daljinac

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nikolas

    3. maj 2018 | 08:22

    TAMAN SVET ODAHNE I POMISLI BICE MIRA KAD ONO NISTA OD TOGA JER AMERI POCNU SA PRICOM O LJUDSKIM PRAVIMA I DEMOKRATIJOM I BLA ,BLA,BLA!!! FUK!!!

  • Anonymus

    3. maj 2018 | 08:24

    Taj ko poveruje "americkom kauboju" kako Srbi vole da kazu:"obro je zelen bostan".

  • Micko

    3. maj 2018 | 09:04

    Kime neveruj barabama

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA