Francuska vlada oštro kritikovala Trampa zbog izjava o terorističkim napadima u Parizu: Šta će na sve ovo reći Makron? (FOTO) (VIDEO)

Bivši francuski predsednik Fransoa Oland koji je bio predsednik u vreme terorističkih napada u Parizu, napisao je na Tviteru da su Trampovi komentari "sramotni" i "opsceni"

  • 6

Francuska vlada oštro je kritikovala izjavu predsednika SAD Donalda Trampa koji je rekao da bi oružje zaustavilo teroristički napad u Parizu da ga je bilo, praveći prstima pokret kao da ima oružje u ruci i uzvikujući bum, bum.

- Francuska izražava svoje žestoko neodobravanje izjave predsednika Trampa o napadima u Parizu 13. novembra 2015. i zahteva da se poštuje sećanje na žrtve - saopštilo je ministarstvo spoljnih poslova Francuske.

Svaka zemlja slobodno odlučuje po sopstvenim zakonima o nošenju vatrenog oružja, kao i u drugim oblastima, navodi se i dodaje da je Francuska ponosna što je zemlja gde je nošenje vatrenog oružja strogo regulisano.

Tramp je održao upečatljiv govor na skupu NRA Foto: Tanjug/AP

Federalni istražitelji prisluškivali Trampovog advokata: Pratili su njegove pozive, a jedan je bio upućen ka Beloj kući

Ovakvo saopštenje predstavlja najoštriju kritiku Pariza upućenu na adresu predsednika SAD dolaska Emanuela Makrona u Jelisejsku palatu pre godinu dana, ocenjuje Rojters.

Bivši francuski predsednik Fransoa Oland koji je bio predsednik u vreme terorističkih napada u Parizu, napisao je na Tviteru da su Trampovi komentari "sramotni" i "opsceni".

Tramp je na skupu Nacionalne asocijacije vlasnika oružja (NRA) u Dalasu rekao bi napadači u Parizu bili zaustavljeni u svojoj nameri "da je ijedan zaposleni ili... jedna osoba iz ove prostorije bila tamo sa pištoljem", preneo je Skaj njuz.

Ubrzo su stigle kritike francuske vlade Foto: Tanjug/AP

- Teroristi bi pobegli ili bi bili upucani i to bi bila potpuno drugačija priča - istakao je američki predsednik.

Tada je Tramp napravio gestikulaciju kao da puca uzvikujući bum, i simulirajući pucanje na nevine žrtve: "Bum, dođi ovamo. Bum, dođi ovamo. Bum, dođi ovamo. Bum".

U terorističkim napadima u Parizu 2015. godine ubijeno je 130 ljudi.

Bivši francuski predsednik Fransoa Olanad je kritikovao Trampa preko tvitera Foto: Tanjug/AP

- Niko u Parizu nije imao oružje i svi pamtimo više od 130 mrtvih ljudi, i ogroman broj užasno, užasno ranjenih - naveo je Tramp.

Njih je, kako je istakao, brutalno ubila mala grupa terorista, koja je imala oružje. Imali su vremena i jednog po jednog su ubijali, rekao je Tramp.

Pogledajte snimke:

VIDEO: KNJIGA O TRAMPU: Delo Majkla Vulfa koje je izazvalo kontraverze u svetu

Daljinac

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sibin

    6. maj 2018 | 08:47

    Ma sta ce da im kazu francuzi kad se oni amerima uvlace I sanjaju da budu amerikanci, francuzi su nula nacija! !!!!

  • PIXY

    6. maj 2018 | 07:49

    NEK POKLONI MAKRONU UTOKU,ONI SU IONAKO ORTACI,SMESNI SU OBOJICA

  • Ludilo bez granica

    6. maj 2018 | 11:03

    Ko o cemu? Tviteras o oruzju i ubistvu.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA