Egipatski sud zabranio Youtube: Zbog videa u kom je Muhamed prikazan kao klovn i pedofil, stradalo više od 30 osoba (VIDEO)

Objavljivanje tog videa izazvalo je masovne anti-američke proteste

  • 5

Najviši egipatski sud doneo je odluku da na mesec dana zabrani Youtube u toj zemlji zbog videa u kome se loše govori o islamskom proroku Muhamedu.

Tom odlukom, donetom u subotu, okončan je proces protiv amaterskog filma "Nevinost muslimana" iz 2012. godine u kome je prorok Muhamed prikazan kao klovn i pedofil, prenosi britanski Gardijan.

EGIPAT: Sedam hrišćana osuđeno na smrt zbog "Nevinosti muslimana"

Objavljivanje tog videa izazvalo je masovne anti-američke proteste širom Bliskog istoka, u kojima je stradalo više od 30 osoba. Protesti su se održali i u našoj zemlji.

Pogledajte video o filmu "Nevinost Muslimana":

Kako se navodi, Vašington je pokušao da obuzda proteste navodeći da je video napravljen privatno, bez podrške zvaničnika, kao i da je zakon o slobodi govora sprečio emitovanje zapaljivog materijala.

Pogledajte video protesta u Srbiji zbog spornog filma:

Odluka najvišeg egipatskog suda je konačna i protiv nje ne može da se podnese žalba.

Gardijan prenosi da je u nedelju popodne kanal još bio dostupan u Egiptu.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ko će da odgovori

    28. maj 2018 | 00:29

    samo 30 dana? zašto ne trajno?

  • Marijana Bakov

    28. maj 2018 | 07:14

    Opet dvostruki arsini egipatskog suda.Zasto nije osudio profesorku sa Kairskog univerziteta i uklonio njen video,na tom snimku ona kaze da je u redu silovati zene koje nisu muslimanke,ili egipatskog advokata koji je takodje izjavio da treba silovati zene koje nose pocepane farmerke.Sta nam to govori?

  • Sloba

    28. maj 2018 | 16:52

    Sa muslimanima nemoze miran zivot da bude jel oni nepostuju nikoga koj nije musliman i zasto mi njih da postujemo ja nevidim nijedan dobar razlog jel ga nema

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA