Da li je ovo dokaz da je Kim poražen? Severna Koreja započela rasklapanje lokacije za lansiranje raketa (FOTO)

U poslednje dve godine Severna Koreja je ubrzano unapredila nuklearni program i tvrdi da je razvila interkontinentalnu balističku raketu koja može da dosegne i do SAD

  • 1

Severna Koreja počela je da demontira lokaciju sa koje je lansirala rakete, koja se nalazi na severozapadu zemlje, prenosi BBC.

Na satelitskim snimcima Sohae stanice, vidi se da je Severna Koreja najverovatnije počela sa demontažom kako je i obećala u junu, nakon samita američkog i severnokorejskog predsednika Donalda Trampa i Kim Džong Una.

>>> Šta je tačno Kim Džong Un obećao Trampu da će uništiti?

Severna Koreja počela je da demontira lokaciju sa koje je lansirala rakete - Foto: Tanjug/AP

Iako je Severna Koreja to mesto označila kao mesto za lansiranje satelita, američki zvaničnici sumnjaju da je ono korišćeno za testiranje balističkih raketa.

Na sastanku u Singapuru, Tramp i Kim su se dogovorili da Severna Koreja započne sa denuklearizacijom, međutim, prema nedavnim izveštajima američkih obaveštajnih agencija, Pjongjang možda tajno nastavlja sa svojim programom naoružanja.

Prema tim izveštajima, Severna Koreja nadograđuje lokaciju za nuklearno naoružanje u Jongbjonu i ubrzava obogaćivanje na drugim tajnim lokacijama.

Američki zvaničnici sumnjaju da je to mesto korišćeno za testiranje balističkih raketa - Foto: Tanjug/AP

Međutim, taj izveštaj nije i zvanično verifikovan.

U poslednje dve godine Severna Koreja je ubrzano unapredila nuklearni program i tvrdi da je razvila interkontinentalnu balističku raketu koja može da dosegne i do SAD.

VIDEO: Koji je lider pobedio u ratu govora tela?

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA