Državljanin Srbije uhapšen u Italiji: Na istu foru prevario stotinu meštana i turista, pa uhvaćen na delu

Kako su objasnili karabinjeri, prevare su vršene korišćenjem male skimer opreme, koje su bile instalirane po nekoliko dana, češće nekoliko sati, na bankomatima

  • 3

Nakon pažljive istrage, karabinjeri u italijanskom gradu Sijena uhapsili su 34-godišnjeg državljana Srbije u nedelju ujutru, dok je stavljao skimer na jedan bankomat. On je, prema pisanju italijanskih medija, na bankomate stavljao čitače kartica koji kradu lične podatke i snimaju PIN i na taj način prevario mnoge turiste i stanovnike Sijene.

Kako se navodi, uhapšeni državljanin Srbije je od početka godine obavljao kriminalne radnje u ovom gradu. Kako je rečeno na konferenciji za novinare, od januara 2018. policija je dobila 132 žalbe u vezi sa kloniranjem ATM kartica na području Sijene.

Kako su objasnili karabinjeri, prevare su vršene korišćenjem male skimer opreme, koje su bile instalirane po nekoliko dana, češće nekoliko sati, na bankomatima.

Državljani Srbije pobili se u Beču: U masovnoj tuči supružnika učestvovalo 50 rođaka i prijatelja, izboden ženin ljubavnik

U slučaju hapšenja 34-godišnjeg muškarca koji je, kako se navodi, živeo na Kosovu, veliku pomoć istražiteljima pružila je institucija u kojoj su instalirani aparati: taj skimer je postavljen 15. jula, a jedan od klijenata koji je primio poruku od banke o operaciji bez pristanka, obavestio je nadležne. Tada su pogledali nadzorne kamere i shvatili o čemu se radi.

Uhapšeni državljanin Srbije stigao je u Italiju samo sa pasošem u ruci, zbog čega se verovalo da je njegov dolazak samo zbog vršenja određenih krivičnih dela.

Policija istražuje da li je on deo neke šire organizacije.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA