≫ 

Uragan "Florens" se približava obali, udar se očekuje u četvrtak: Naređena hitna evakuacija, milion ljudi napušta svoje domove (FOTO, VIDEO)

Guverneri Virdžinije, Severne i Južne Karoline proglasili su vanredno stanje

  • 2

Prema najavama koje je objavio američki Nacionalni centar za uragane, očekuje se da će uragan "Florens" napraviti haos negde između Severne Karoline, Južne Karoline i Mid-atlantskih država u četvrtak uveče ili u petak ujutro.

Nove pretnje Americi: Razorni uragani "Florens" i "Helen" se približavaju obali, a za njima stiže i "Ajzak" (FOTO) (VIDEO)

Sa sve snažijim vetrovima koje donosi uragan Florens, ova oluja je upravo dostigla dramatičnu kategoriju 4, dok se prethodno u toku dana vodio kao uragan 3. kategorije.

Lokanlne vlasti izdale su hitno upozorenje za evakuaciju do četvrtka, kada se očekuje da će se oluja obrušiti na zemlju, a trebalo bi biti evakuisano oko milion ljudi.

Pod obaveznom evakuacijom je ostrvo Hateras a ostale spoljne obale će morati da se evakuišu do sutra ujutru u 7 časova.

Kako je rečeno, oluja brzo dobija na snazi tokom svog putovanja preko toplih atlanskih voda, na oko 2.000 kilometara od Kejp Fira u Severnoj Karolini.

Guverneri Virdžinije, Severne i Južne Karoline proglasili su vanredno stanje.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA