• 1

Protutnjao Amerikom i napravio štetu od 60 milijardi dolara: Uragan Florens usmrtio 11 ljudi, među žrtvama i osmomesečna beba (FOTO)

Marinci, obalska straža, civilna odbrana i dobrovoljci spasili su mnoge ljude zarobljene u udaru oluje

  • 1

U udaru uragana Florens, koji je prešao u tropsku oluju, poginulo je najmanje jedanaest osoba, među njima je jedna beba, navedeno je u poslednjim izveštajima američkih vlasti.

Amerika je opustošena, reči ljudi koji su ostali zarobljeni u svojim kućama kidaju dušu: Čuješ zapomaganje i krike, a ne možeš ništa

Uragan je pogodio američke savezne države Severnu i Južnu Karolinu i Virdžiniju, a sada je oslabio na nivo tropske oluje i očekuje se dalje slabljenje, ali ostaje opasnost od bujica i poplava zbog narastanja nivoa reka.

Ugroženim područjima i dalje preti opasnost od bujica Foto: AP/Tanjug

AP navodi da bi narednih dana mogle da uslede najveće poplave u istoriji Severne Karoline. U gradovima Nju Bern i Džeksonvil iz poplavnih voda već je spaseno više od 500 ljudi.

Postoji rizik od brojnih klizišta Foto: AP/Tanjug

Američki Nacionalni centar za uragane objavio je da obilna kiša i dalje pada u toj saveznoj državi i da se očekuju "katastrofalne" posledice, a da je u njenom

zapadnom delu povećan rizik od od klizišta.

AP navodi da je jutros u pogođenim područjima sve tri savezne države bez struje bilo više od 700.000 ljudi, u skloništima je više od 20.000 osoba u Severnoj

Karolini, u Južnoj Karolini 6.400 ljudi, a u Virdžiniji 400 osoba.

Štata je procenjena na više od 10 milijardi dolara Foto: AP/Tanjug

Zbog nevremena je otkazano više od 2.400 letova, a potencijalna ekonomska šteta procenjena je u rasponu od deset do 60 milijardi dolara.

Meteorolozi predviđaju da bi oluja mogla sredinom sedmice da napravi oštar zaokret ka srednjeatlantskim državama i ka Novoj Engleskoj.

VIDEO: Šta bi se desilo da uragan dođe u Srbiju preko Evrope?

(Telegraf.rs / Tanjug)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima