≫ 

Dron napravio haos na aerodromu Hitrou: Svi letovi odloženi zbog letećeg objekta koji je uočen iznad piste (VIDEO)

Najveći aerodrom u Velikoj Britaniji svakog dana opslužuje oko 20.000 ljudi

  • 0

Svi letovi sa Hitrou aerodroma bili su prizemljeni ili odloženi skoro dva sata dok je policija istraživala slučaj drona koji je primećen iznad piste.

Putnici koji su planirali da polete sa ovog aerodroma upali su danas u haos, jer su svi planirani letovi odloženi nakon što su nadležne službe primetile dron.

Putnici trenutno čekaju na pisti, jer avioni ne mogu da polete sa najvećeg aerodroma u Velikoj Britaniji koji svakog dana opslužuje oko 20.000 ljudi.

Policija je potvrdila da istražuju navode o dronu koji se pojavio iznad piste sa koje poleću avioni.

Portparolka aerodroma Hitrou rekla je da aerodrom radi sa policijom na sprečavanju bilo kakve pretnje operativnoj bezbednosti, prenosi Bi-Bi-Si.

Poletanja aviona sa aerodroma Hitrou u Londonu obnovljena su oko 90 minuta nakon što je londonska policija primila izveštaj da je u blizini aerodroma primećen dron.

Kako se napominje, policija nije potvrdila da je dron leteo u blizini najvećeg evropskog aerodroma.

Londonski aerodrom Getvik je i u decembru bio zatvoren zbog dronova koji su leteli iznad pista i tada su desetine hiljada putnika bile "zaglavljene" na aerodromu u jeku prazničnih puitovanja. 

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA