≫ 

"Narkosi" još brutalniji u realnom životu: Posle sukoba bandi u Meksiku pronađena spaljena tela 21 osobe (FOTO) (VIDEO)

Oblašću oko mesta Migel Aleman dugo je dominirao narko kartel Zetas koji je ratovao s rivalskim kartelom Zaliv

  • 0

Broj poginulih u oružanom sukobu dva narko kartela u severnoj meksičkoj državi Tamaulipas porastao je na 24 osobe, nakon što su pronađena još tri tela muškaraca, saopštile su danas vlasti Meksika.

Prvobitno su stručnjaci izbrojali 21 telo, najveći broj je pronađen na jednoj poljani u blizini saplenih kola. Međutim, jedan zvaničnik Tamaulipasakazao je da su daljom istragom pronađena još tri tela, prenosi AP.

Tela juče ubijenih pronađena su u blizini ostataka sedam spaljenih vozila, kod pograničnog mesta Migel Aleman u saveznoj državi Tamaulipas.

To mesto nalazi se na oko 80 kilometara zapadno od Mek Alena u Teksasu, gde je američki predsednik Donald Tramp u četvrtak bio u poseti kako bi predstavio svoj plan za izgradnju zida na granici sa Meksikom.

Slučajevi ubistava koji su se u tom mestu dogodili, najverovatnije su, navodi agencija, posledica oružanog obračuna između Zalivskog kartela (Gulf cartel) i ogranka tog kartela, sada najmoćnijeg u Meksiku, Los Zetas.

Predsednik Meksika Andres Manuel Lopes Obrador rekao je da deluje da su ubistva posledica sukoba među bandama i da će detalji biti objavljeni kada sve informacije budu prikupljene.

Oblašću oko mesta Migel Aleman dugo je dominirao narko kartel Zetas koji je ratovao s rivalskim kartelom Zaliv. Kartel Zetas se u međuvremenu podelio, a najnovije žrtve su verovatno stradale u obračunu jedne od njegovih frakcija s kartelom Zaliv.

Čini se da je okršaj narko-bandi u Meksiku još okrutniji nego u seriji "Narkos" koja se bavi najpoznatijm narko-dilerima današnjice.

Ostaci tela su pronađeni oko 56 milja zapadno od Mekalena u Teksasu, gde je predsednik Donald Tramp otputovao u četvrtak kako bi se sastao s agentima pograničnih patrola i razgovarao o sigurnosti granice.

(Telegraf.rs/Beta/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA