Kanadski kontrolori leta poslali stotine pica američkim kolegama: Odlučili da im pomognu, jer zbog blokade vlade nedeljama rade bez plate

Na udaru je oko 10.000 kontrolora leta koji od decembra rade bez plate

  • 1

Kanadski kontrolori leta kupili su stotine pica svojim kolegama u SAD u znak solidarnosti zbog delimične blokade američke vlade koja je pogodila i kontrolore leta.

Šef Udruženja kanadskih kontrolora leta Piter Dafi izjavio je da je inicijativa počela u četvrtak kada su zaposleni u kontrolnom centru Edmonton počeli da skupljaju novac kako bi kupili pice za svoje kolege u Enkoridžu na Aljaski, prenosi AP.

Kako se navodi,uskoro su im se pridružili i u drugim kontrolnim centrima širom Kanade, a prema rečima Dafija do sada su pice iz Kanade stigle u 36 objekata.

Zbog blokade vlade nastale jer demokrate u Kongresu ne žele da odobre finansiranje zida sa Meksikom, koji traži Tramp, na udaru je i oko 10.000 kontrolora leta koji od decembra rade bez plate.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Тодорић

    14. januar 2019 | 09:44

    Ето,како пазе на своје грађане,чак им не крше ни основно људско право да једу.клинтонова прави државни удар.Није им доста наш народ,па кад немају по коме споља,кокају изнутра сами себе

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA