≫ 

Suze u očima građana Venecuele: Ovde je kao u ratnoj zoni. Nemamo ništa, ali volimo svoju zemlju (VIDEO)

Putnici gradskog prevoza su govorili o problemima sa kojima se svakodnevno suočavaju

  • 6

Sadašnji predsednik Venecuele, Nikolas Maduro, bio je vozač autobusa pre nego je napredovao u politici, u redovima Ujedinjene socijalističke stranke Uga Čaveza. Reporter BBC-ja Džejms Rejnolds je zbog toga rešio da se provoza gradskim prevozom u Karakasu i da u razgovoru sa putnicima otkrije šta oni misle o stanju u kojem se njihova zemlja nalazi, dok za prevlast bore Maduro i lider opozicije Huan Guaido.

Jednu stariju ženu je pitao kakav je život u Karakasu, a ona mu je odgovorila da je sve to jedna odiseja.

- Nemamo prevoz, hranu, struju, plin. Već dva meseca nemam plin u kući - rekla je ona.

Druga putnica mu je rekla da joj je potrebno dva sata da stigne do posle kada putuje gradskim prevozom, što je ukupno četiri sata u oba smera.

Novinar je se potom ostvrnuo na to da je mnogo ljudi otišlo iz zemlje, pa je pitao putnicu da li i ona planira da ostane.

- Volim svoju zemlju... Ja ostajem. Moja ćerka odlazi, a ja ostajem ovde - kaže ova majka, suzdržavajući se da ne brizne u plač.

Potom je upitao i njenu ćerku da li odlazi, gde i zbog čega.

- Da, u Kolumbiju. Jer je preskupo za nas da preživimo ovde. Ne mogu podneti da vidim kako moja mama pati, a ne mogu da pronađem posao. Naše zajedničke plate jednostavno nisu dovoljne - rekla ja ona.

Jednog čoveka koji je nezaposlen, novinar je upitao da li može da priušti dovoljno hrane, poput govedine, jaja, hleba... Čovek mu je odgovorio da nema ničega, a da vlada kontroliše ko će šta dobiti u zavisnosti čega ima.

Na pitanje kakav je život u Karakasu, još jedan putnik daje dramatičan odgovor: "Užasno. Kao u ratnoj zoni."

- Suočavamo se sa nestašicom, nasiljem, lošom vladom - rekao je putnik, koji je zatim rekao da je advokat. Dodao je da nema nameru da ostane u zemlji, već planira da se preseli u Španiju.

Televizijsku ekipu BBC-ja je upozorio da budu oprezni sa opremom jer se u njihovoj prestonici često dešavaju pljačke.

Vozač autobusa je istakao da se svakog dana suočava sa gomilom problema na radnom mestu, jer se često dešavaju krađe.

- Za 12 godina kako radim kao vozač, to se dogodilo toliko puta. Ne možemo da puštamo muziku, jer su lopovi ukrali radio - dodaje, okrećući se ka putnicima.

VIDEO: Da li je američki zvaničnik slučajno otkrio plan za invaziju na Venecuelu?

(Telegraf.rs/BBC)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vosa

    7. februar 2019 | 22:21

    Zaboravili su da napisu da je do pre nekoliko godina u Venecueli bilo svega dok im Amerika nije uvela sankcije i pocela da rusi prvo Caveza a zatim i Madura.

  • Косингас

    8. februar 2019 | 07:05

    А, што ти лажни моралисти из БиБиСија нису написали да је Венецуела под страшним санкцијама САД већ неколико година. То је једини разлог због чега ти људи живе лоше и зашто се исељавају... Прљава пропаганда, ништа друго.

  • Fil

    8. februar 2019 | 06:31

    Prokleta je Amerika......

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA