≫ 

Maduro postavio vojsku na granici sa Kolumbijom: Da li je južnoamerički fitilj zapaljen? (FOTO)

U četvrtak je zatvorena granica sa Brazilom, u petak privremeno tri mosta koji povezuju Kolumbiju i Venecuelu

  • 3

Venecuelanski zvaničnici naredili su raspoređivanje vojske u blizini granice sa Kolumbijom, saopštila je danas Strateška operativna komanda Bolivarskih nacionalnih oružanih snaga.

- Sledeći instrukcije našeg vrhovnog komandanta Nikolasa Madura, komandant Strateške operativne komande oružanih snaga Remiđo Sebaljos naredio je razmeštanje vojske na granici između Kolumbije i Venecuele kako bi garantovao mir i bezbednost građana nakon zatvaranja granice - navodi se u saopštenju na Tviteru, prenela je agencija Tas s.

U četvrtak je predsednik Maduro naredio zatvaranje granice sa Brazilom, a juče je potpredsednik Delsi Rodriges naredio privremeno zatvaranje tri mosta koja povezuju Venecuelu i Kolumbiju.

Potpredsednik Rodriges poručio je na Tviteru da su privremeno zatvorena tri granična prelaza u državi Takira, zbog "ozbiljnih i nelegalnih pretnji" po mir i suverenitet Venecuele koje dolaze od vlade Kolumbije.

Pristalice lidera opozicije Venecuele Huana Gvaida su planirali da unesu više tona humanitarne pomoći i medicinskih zaliha preko sada zatvorenih graničnih prelaza, a koje je poslala administracija američkog predsednika Donalda Trampa.

TRI VOJNIKA DEZERTIRALA

Da je fitilj u Južnoj Americi verovatno ozbiljno zapaljen govori i da se Venecula bori sa unutrašnjim nemirima sada već kontinuirano.

Najnovije informacije tokom protesta u Bolivaru govore da su se trojica vojnika odlučila na dezerterstvo.

Svakodnevni neredi na ulicama Venecuele Foto: Tanjug/AP

Vojska Venecuele najpre je danas bacila suzavac u blizini granice sa Kolumbijom protiv grupe ljudi koji su pokušali da pređu u tu susednu zemlju kako bi tamo radili, naveli su očevici.

Kako je preneo Rojters, vlada predsednika Nikolasa Madura zatvorila je granice dok se lideri opozicije pripremaju da dopreme humanitarnu pomoć u Venecuelu protivno željama vladajuće Socijalističke partije.

U međuvremenu, tri pripadnika nacionalne garde Venecuele napustili su danas svoje položaje i dezertirali, saopštila je kolumbijska agencija za migracije uoči planirane akcije koju predvodi opozicija sa ciljem dopremanja pomoći u ekonomski opustošenu zemlju.

Kako je saopštila kolumbijska agencija, venecuelanski vojnici su od njih zatražili pomoć, preneo je Rojters.

Opozicija Venecuele i zemlje koje pomažu humanitarni karavan u više navrata su pozvali venecuelansku vojsku da se ogluši o naređenja Madura koji brani ulazak pomoći u zemlju.

Narod se sve češće odlučuje na odlazak u susedne zemlje Foto: Tanjug/AP

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nikolas

    23. februar 2019 | 16:15

    PRVO UVEDU EMBARGO PA POSALJU CIJU DA NAPRAVE HAOS A ONDA POCNE I RAT !!! ALI OVAJ CE BITI SIRIH RAZMERA JER CE MNOGI STITITI SVOJE INTERESE I ULOZENE MILIJARDE U NAFTNU INDUSTRIJU!!!

  • Nesa

    23. februar 2019 | 17:17

    Tako rade fasiti zapadni ,pale fitilje po celom svetu.Kod nas Jugoslavija,pa posle Srbija 5 oktobar.A neki bi i sada u svojoj drzavi horor film? To ne moze normalan mozak,pametan da radi.Sada trebamo ostati slozani, i ujedinjeni oko jednog cilja,sacuvati unutrasnji mir,a braniti se ako treba od spoljasnjeg.

  • Дејан Младеновић

    23. februar 2019 | 23:37

    Да америчко енглески фашисти не мирују

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA