Član osoblja američke ambasade pokušao da uđe sa bombom na aerodrom u Moskvi, Rusi čekaju odgovor SAD

- Od terorističkih napada 2001. godine, SAD posvećuju ogromnu pažnju bezbednosti vazdušne plovidbe, tako da on nije mogao da ne razume da je bomba u njegovom prtljagu ozbiljna stvar. Znači da je to učinio svesno -kaže isti neimenovani izvor

  • 2

Službenik američke ambasade u Moskvi pokušao je danas da uđe na aerodrom "Šeremetjevo" noseći u prtljagu bombu sa osiguračem, ali bez eksploziva, javlja Tas s.

"Osoblje aerodroma skeniralo je prtljag službenika ambasade SAD i otkrilo predmet koji je izgledao kao bomba", rekao je za Taš izvor iz Ministarstva spoljnih poslova Rusije.

"Oni su zvali tehničare koji su potvrdili da je to bomba sa osiguračem, ali bez eksploziva, iako je u telu bombe bilo tragova eksploziva", dodao je isti izvor.

Aerodromska policija je odmah obavestila američku ambasadu o tom incidentu.

"Očekujemo od ambasade da objasni ponašanje svog službenika", rekao je izvor iz ministarstva koji ističe da u ministarstvu smatraju da je ovaj incident namerna provokacija.

"Od terorističkih napada 2001. godine, SAD posvećuju ogromnu pažnju bezbednosti vazdušne plovidbe, tako da on nije mogao da ne razume da je bomba u njegovom prtljagu ozbiljna stvar. Znači da je to učinio svesno", kaže isti neimenovani izvor.

Službenik je rekao da napušta Rusiju jer je njegov madat u američkoj ambasadi završen i tvrdi da je bombu kupio za svoju ličnu kolekciju. Bomba mu je oduzeta, a on se zatim ukrcao na let za Njujork.

(Telegraf.rs/ Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mihajlo

    9. mart 2019 | 15:57

    Trebali su da demontiraju i njega i bombu pa deo po deo da pošalju u ujka Semu da ima slagalicu.

  • dragan

    10. mart 2019 | 14:11

    VRLO UBEDLJIVO OBJASNJENEJE amera TO JE SMISLIO NEKI GENIJALNI TIM IZ ministarstav sad DA JE TO RUS (ILI NEKO DRUGI KOJI NIJE PO VLJI sad) ODMAH BI UVELI SANKCIJE I PREKINULI DIPLOMATSKE ODNOSE SMESNOOOOOOOOOOOO

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA