Mihail Gorbačov kandidat na izborima u Indoneziji (FOTO)

Stručnjak za životnu sredinu rođen je 1986. godine u vreme kada je sovjetski vođa vodio Perestrojku, pokret reformi u svrhu modernizacije tadašnjeg Sovjetskog Saveza

  • 1

Mihail Gorbačov kandidat je za zastupnika na parlamentarnim izborima u Indoneziji sledeće nedelje, ali nije reč o poslednjem sovjetskom vođi već o čoveku koji je po njemu dobio ime.

Mihail Gorbačov Dom puno je ime 32-godišnjeg Indonežanina koji se takmiči za mesto parlamentarnog predstavnika na izborima 17. aprila.

Stručnjak za životnu sredinu rođen je 1986. godine u vreme kada je sovjetski vođa vodio Perestrojku, pokret reformi u svrhu modernizacije tadašnjeg Sovjetskog Saveza.

Priznaje da je za njegovo ime više zaslužan slučaj nego privrženost njegovih roditelja sovjetskom vođi.

- Moji su roditelji bili uvereni da će dobiti ćerku, pa kad sam se ja rodio zatekao sam ih nespremne jer nisu pripremili ime za dečaka - objasnio je.

Nedelju dana bio je tako bezimen, a onda su roditelji naišli na ime Gorbačova u dnevnom listu.

- Moj otac pomislio je kako je to ime 'kul' jer je ime vođe uticajnog Sovjetskog Saveza pa su me tako nazvali - ispričao je indonezijski Gorbačov.

Pošto je ustanovio da ne može mnogo učiniti za životnu sredinu odlučio je da se okuša u politici kako bi imao veći manevarski prostor.

- Shvatio sam da treba politički da se angažujem da bih sproveo svoje ideje u praksi - objasnio je.

- Mislim da mi je ime prednost... ljudi neće zaboraviti moje ime ako se i ne sete mog lica - rekao je.

(Telegraf.rs/Hina)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA