≫ 

Srušio se avion u Velsu: Udario u kontaktnu mrežu i pao nasred auto-puta, očevici izvlačili putnike iz olupine (FOTO) (VIDEO)

Niko, srećom, nije stradao, ali putnici su zadobili ozbiljne opekotine, tvrde svedoci

  • 0

Laki avion u kome su bile tri osobe srušio se na auto-put u južnom Velsu, nakon što je udario u železničku kontaktnu mrežu.

Incident se dogodio na auto-putu A440 između mesta Abergejvani i Reglan. Policija je zatvorila put i savetovala građanima da izbegavaju područje.

Nadležni su saopštili da je u avionu bilo troje ljudi, ali da srećom niko od njih nije zadobio povrede opasne po život. Jedan čovek koji se tu našao na licu mesta pomogao je putnicima da se izvuku iz olupine iz koje se širio gust oblak dima, vidljiv i sa okolnih brda.

Svedoci kažu da su oko 11 sati čulo glasnu eksploziju, a onda videli kako se veliki dim uzdiže sa puta. Najbliži mestu nesreće tvrde i da je sve troje putnika brzo evakuisano, ali da su imali ozbiljne opekotine po celom telu.

- Pre pada, videli smo avion kako proleće iznad naših kola. Prednji deo aviona bio je crn i pod čudnim uglom. Pitali smo se da li nešto nije u redu - rekla je Luis Hodž, jedna od očevidaca.

Druga žena, Keli Hejl, napisala je da je videla čoveka kako izvlači ljude iz olupine aviona.

Novinar BBC-ja napisao je da je bio u vozu kada je avion udario u kontaktnu mrež. Kablovi su od udara pukli.

Ovo je treći put za tri godine da na ovom području padnu avioni. Prošlog juna dvoje ljudi je poinulo kada se avion sručio blizu Reglana, a u junu 2016. godine drugi avoion je pao nedaleko odatle. Srećom, sve troje putnika prošlo je bez povreda.

(Telegraf.rs/Dejli mejl)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA