≫ 

Ovo je karikatura Donalda Trampa zbog koje je Kanađanin dobio otkaz (FOTO)

Iz kompanije tvrde da njegov otkaz nema veze sa crtežom

  • 0
Trump  cartoon, Tramp karikatura Foto-ilustracija: Shutterstock

Dva dana nakon što je karikatura američkog predsednika Donalda Trampa, na kojoj on igra golf preko tela dvoje utopljenih migranata, postala viralna, karikaturista Majkl de Ader izgubio je posao, javlja CNN.

Majkl de Ader napisao je na Tviteru kako je zbog spomenute karikature izdavačka kuća u kanadskoj pokrajini Nju Brunsvik s njim prekinula saradnju.

Na ilustraciji Dre Adera je prikazano kako Tramp pita voje mrtvih migranata (oca i ćerku) da li može da prođe i da nastavi sa igrom.

Karikatura se odnosi na tragičnu smrt Oskars Alberta Marineza i njegov 23-mesečne ćerke Valerije, koji su se utopili pokušavajući da pređu reku Rio Grande kako bi u potrazi za boljim životom ušli u SAD.

Kompanije Brusnvik njuz oglasila se u nedelju i odgovorila kako je "potpuno pogrešno sugerisati" da je saradnja sa De Aderom prekinuta zbog karikature Trampa.

- Radi se o neistinitoj informaciji koja je bezobzirno počela da se širi društvenim medijima - napisala je izdavačka kuća i dodala kako De Ader kompaniji nikada nije ponudio pomenuti crtež Trampa i da su zapravo već pregovarali da umesto njega ponovo angažuju jednog drugog karikaturistu koji je bio popularan među čitaocima.

Sa druge strane Ves Tajrel, predsednik Udruženja kanadskih karikaturista, tvrdi kako novine iz Brunsvika već neko vrem eizbegavaju Trampa kao temu svojih karikatura, a da ih je De Ader, kao i većina crtaća. redovno objavljivao poslednjih nekoliko godina.

Pogledajte video: Tramp sa Kimom prošetao i potom napravio 20 istorijskih koraka u Severnoj Koreji

(Telegraf.rs/Index.hr)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA