≫ 

Novi haos na protestima u Hongkongu: Nasilnici napali putnike u metrou, mlatili ih palicama (VIDEO)

Maskirani muškarci u belim majicama napali ljude u crnom

  • 1
Hongkong protest Foto: Tanjug/AP//HK01 via AP

Protesti u Hongkongu eskalirali su u nedelju uveče nakon što je policija za suzbijanje nereda počela da koristi suzavce i gumene metke, piše CNN.

Nemiri su usledili nakon što je desetine hiljada ljudi izašlo na ulice sedmi vikend zaredom usled aktuelne političke krize zbog suspendovanog zakona o ekstradiciji. Nasilnici naoružani palicama su, iskoristivši nered, napali putnike u metrou.

Hongkong protest Foto: Tanjug/AP//HK01 via AP

Na snimcima objavljenim na društvenim mrežama očiti su bili pljačkaški pohodi maskiranih muškaraca u belim majicama, koji su napadali ljude odevene u crno, boju protesta, na stanici Juen Lond, na severu grada.

Hospitalizovano je 45 osoba nakon nasilja na toj stanici, a jedna osoba je u kritičnom stanju, prema navodima Odeljenja za odnose sa javnošću Hongkonga. Pet osoba ima teške telesne povrede.

Hongkong protest Foto: Tanjug/AP//HK01 via AP

Incident je izazvao bojazan da se bande organizovanog kriminala, za koje se zna da deluju u spoljnim delovima grada, uključuju u političku krizu, prenosi "Klix.ba".

Policija je u ponedeljak saopštila da neće tolerisati "nasilno ponašanje" i da aktivno prate dva incidenta "kako bi se počinitelji priveli pravdi".

Pogledajte video: U Hong Kongu haos prerasta u pobunu protiv Kine

(Telegraf.rs/CNN)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ексокустодијан

    22. jul 2019 | 17:24

    И они имају свој "Савез За Промене". Дивота.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA