• 26

Užas u pravoslavnoj crkvi: Pop mlatarao bebom na krštenju, pa je povredio. Dobio je i pare (VIDEO)

Sveštenik se branio da nije kriv i da je majka previše emotivno reagovala i da još nije bila spremna da krsti bebu

  • 26

Ruski pravoslavni sveštenik Fotij Nečeporenko (55), koji je služio u crkvi u Gačini blizu Sankt Peterburga, suspendovan je na godinu dana nakon što se pojavio video-snimak na kom se vidi kako "mlatara" bebom za vreme krštenja, dok je novorođenče vrištalo od užasa.

Dete je tom priliikom zadobilo ogrebotine po vratu i ramenima, prenosi Dejli mejl.

Uznemirena majka Anastasija Aleksejeva (24), pokušala je da interveniše kako bi uzela svoje dete od "pomahnitalog" sveštenika. Međutim, on je to odbio, a u borbi da mu zgrabi dete iz ruku, majka je zapalila maramu na sveće.

Aleksejeva je istakla da je dete doživelo stres nakon ovog zastrrašujućeg krštenja.

- Povredio je bebi vrat i ramena. Od tada je moja beba uplašena i redovno iima napade panike i histerije - rekla je užasnuta majka.

Nakon što joj je povratio uplakanog sina Demida, sveštenik joj je rekao da već 26 godina radi svoj posao.

- Učinio je sve da povredi dete. Video je da je beba velika i da nije moguće da je potopi u tako maloj posudi. Mogao je da zapljusne detetu vodu po glavi, ali nije želeo, nastavio je po svom. Maleni je plakao, a ja sam se bojala i dotrčala sam do njega da mu uzmem dete iz ruku. Umalo sam se zapalila tom prilikom, pošto je plamen sveće zahvatio moju maramu - dodala je Aleksejeva.

Novinska agencija "Fontanka" izvestila je da je ceremonija krštenja, koja je koštala 3.500 rubalja (oko 50 evra), ličila na sadističku vežbu, a beba je dobila ogrebotine i modrice.

Pre nego što je suspendovan, sveštenik se branio i okrivio majčinu "jaku emociju".

- Pa, šta se dogodilo? Ništa, i uopšte nisam kriv. Majka je preterano emotivno odreagovala. Ona je osoba bez crkvenog iskustva, nije bila spremna za krštenje bebe - rekao je suspendovani sveštenik.

VIDEO: Nije prvi put da popovi u pravoslavnoj crkvi na ovaj način obavljaju čin krštenja  

(Telegraf.rs/Dejli mejl)

Komentari

  • DJENERAL

    BOZE KOLIKO ATEISTA IMAMO OVO JE STRASNO.KAKO SEJEMO TAKO CEMO I ZNJETI.NEKA NAM JE BOG U POMOC!!!

  • Mima

    Uopste zašto se krsti mala beba šta ako u životu bude ateista ja nisam krštena ali sam verovatno od 90% krstenih manje grehova ucinila i pomogla ljudima. A vidim da mi ništa ne manjka a već imam 64 godina. Pustimo decu da porastu i da sama odluče da li to hoće. I kod nas je krstenje postala moda a većina niti veruje niti poštuje boga.

  • P

    Bože mi oprosti ali preteruju

Preporuka sa Weba

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima