• 21

Pre Bikovića, Ukrajina je zabranila Sigala i Depardjea, čak i Kustu: Evo ko je još na "crnoj listi"

I Kusturica se pojavio u bazi ukrajinskog sajta "Mirotvorac"

  • 21

Srpskom glumcu Milošu Bikoviću zabranjen je do daljeg ulazak u Ukrajinu. On je tu informaciju podelio na društvenim mrežama, a zabranu je dobio bez ikakvog obrazloženja.

Za zabranu je saznao, kako je ispričao za Telegraf.rs, tako što su njegovo ime, dosije i slika osvanuli na ukrajinskom sajtu "Mirotvorac", koji označava sve neprijatelje ukrajinskog režima.

Miloš Biković tako se pridružio nekolicini poznatih ličnosti iz sveta glume, muzike i televizije kojima je zabranjen pristup u ovu zemlju na neodređeno vreme.

Miloš Biković

Miloš Biković je zabranjen u Ukrajini; Foto: Nikola Tomić

Pre Miloša Bikovića i Emir Kusturica se našao na "crnoj listi". I Kusturica se pojavio u bazi ukrajinskog sajta "Mirotvorac" zbog, kako se navodi, "svesnog narušavanja državne granice Ukrajine" i učešća u akcijama na teritoriji Krima.

Svet je pre dve godine obišla vest da je glumcu Stivenu Sigalu zabranjen ulazak u Ukrajinu. Zabrana važi pet godina, a donesena je zbog bezbednosne pretnje koju Sigal predstavlja za Ukrajinu nakon što je 2016. godine dobio rusko državljanstvo.

I pre nego što je zvanično zabranjen, Sigal se nalazio na crnoj listi nakon ruske aneksije Krima 2014. godine za koju je rekao da je "bila veoma razuma", a potom je sa jednim bednom održao i koncert na Krimu.

Stiven Sigal redovno posećuje Rusiju još od devedesetih kada je otvorio restoran u Moskvi. Smatra se bliskim prijateljem ruskog lidera Vladimira Putina, te je čak jednom izjavio da ga smatra "bratom".

Siniša Mali i Stiven Sigal

I Stiven Sigal je bio na "crnoj listi"; Foto: Marko Todorović

Između Rusije i Ukrajine godinama traje otvoren sukob. Ukrajina Krim smatra ilegalno okupiranom teritorijom i tvrdi da je pravično svakome ko poseti Krim bez prethodne dozvole Kijeva da zabrani put u Ukrajinu.

Od političkog, sve je prešlo u rat u kulturi.

Ukrajina je 2017. godine zabranila i ulazak Julije Samojlove, ruske predstavnice na pesmi Evrovizije. Te godine se muzičko takmičenje održavalo u Kijevu, a Samojlovoj je ulazak zabranjen na tri godine. Rusija je te godine ostala bez predstavnika.

Žerard Depardje

I Depardje na spisku nepoželjnih; Foto: Tanjug/Rade Prelić

Francuskom glumcu Žeraru Depardjeu je takođe zabranjeno da kroči na teritoriju Ukrajine. On je postao državljanin Rusije 2013. godine, a zabrana je stupila na snagu 2015. godine nakon što je javno podržao "kršenje ukrajinskog teritorijalnog integriteta i suvereniteta".

Poslednja u nizu zabrana je i ona koja važi za rusku spikerku Danu Borisovu. Njoj je krajem jula zabranjen ulazak u Ukrajinu takođe zbog navodne pretnje po bezbednost te zemlje.

Pogledajte video: Snima se film i serija o Nikoli Tesli: Rusi ulažu najmanje dva miliona

(Telegraf.rs)

Komentari

  • BIH

    ČAK I KUSTUUU U JEEEE.....

  • Pera bogalj

    Da ih poštedim truda,u njihovu zemlju sigurno ne idem.

  • Сварог

    И у Србију да ти се забрани улаз!!! Како смеш да глумиш у таквим филмовима где се показује истина о страдању нашег народа,па још да будеш веома популаран у Русији! Мора то мало боље,да се усагласиш са системом иначе под мач бато!

Preporuka sa Weba

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima