≫ 

Porodica El Čapa gradi univerzitet u rodnom gradu narko-bosa

Meksički predsednik Andres Manuel Lopez Obrador i El Čapova majka Marija Konsuelo Loera će verovatno učestvovati i u ceremoniji

  • 0

Porodica uhapšenog narko-bosa Hoakima Guzmana gradi univerzitet u rodnom gradu poznatog El Čapa. Škola će da bude izgrađena u gradu Badiraguato u Meksiku i to je jedan od tri projekta na koje porodica planira da potroši novac koji su zaplenile SAD. Takođe, tražiće pomoć i od meksičke vlade.

Meksički predsednik Andres Manuel Lopez Obrador i El Čapova majka Marija Konsuelo Loera će verovatno učestvovati i u ceremoniji.

- Nadamo se da kada predsednik Lopez Obrador prvi put poseti Sinalo, da će doći u Badiraguato i postaviti kamen temeljac sa El Čapovom majkom Marijom Konsuelo i da će konačno početi izgradnja univerziteta - rekao je porodični advokat Hose Luis Gonzales Meza.

El Čapo, Ema Koronel, suđenje

Foto: Tanjug/AP

On, međutim, nije otkrio koliko će izgradnja obrazovne ustanove koštati.

Drugi projekat se odnosi na oživljavanje lanaca prodavnica hrane koja će prodavati obroke 50 odsto ispod cene. U prodavnicama će se prodavati jeftina hrana, kafa, tekila i pivo.

Slične takve prodavnice postojale su u vreme Hoakina Hernandeza Galisije, koji je vodio moćni sindikat naftnih radnika. Umro je 2013. godine posle devet godina provedenih u zatvoru. Osuđen je 1989. godine za ubistvo i posedovanje oružja.

Video: Najveći narko-bos dobio prodavnicu suvenira

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA