Trampu baš ne ide geografija: Zid na granici sa Meksikom ide i preko Kolorada

Zid duž granice s Meksikom koji bi trebalo da spreči ilegalne migracije bio je u središtu predsedničke kampanje kojom je Tramp 2016. pobedio

  • 0
Tramp obišao zid Foto: Tanjug/AP Photo/Evan Vuči

Američki predsednik Donald Tramp je tokom obraćanja u Pensilvaniji obećao da će novoizgrađeni zid protiv migranta osim Novog Meksika i Teksasa, proći kroz Kolorado, iako se ta američka savezna država uopšte ne graniči s Meksikom.

- Biće to veličanstven zid, veliki zid koji će ispuniti svoj zadatak, pa se migranti neće moći provući ni preko njega, ni ispod njega - rekao je Tramp.

Posle tog govora, govora pojavile su se brojne reakcije na društvenim mrežama, pa je Tramp objavio tvit u kojem tvrdi da je zid u Koloradu spomenuo "samo u šali".

- Ne gradimo zid u Koloradu, ali svi će imati koristi od zidova koje sam spomenuo - napisao je američki predsednik, a prenosi Rojters.

Zid duž granice s Meksikom koji bi trebalo da spreči ilegalne migracije bio je u središtu predsedničke kampanje kojom je Tramp 2016. pobedio, ali se kasni sa njegovom izgradnjom jer Kongres odbija da odobri finansijska sredstva.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA