• 0

Trampu baš ne ide geografija: Zid na granici sa Meksikom ide i preko Kolorada

Zid duž granice s Meksikom koji bi trebalo da spreči ilegalne migracije bio je u središtu predsedničke kampanje kojom je Tramp 2016. pobedio

  • 0

Američki predsednik Donald Tramp je tokom obraćanja u Pensilvaniji obećao da će novoizgrađeni zid protiv migranta osim Novog Meksika i Teksasa, proći kroz Kolorado, iako se ta američka savezna država uopšte ne graniči s Meksikom.

- Biće to veličanstven zid, veliki zid koji će ispuniti svoj zadatak, pa se migranti neće moći provući ni preko njega, ni ispod njega - rekao je Tramp.

Posle tog govora, govora pojavile su se brojne reakcije na društvenim mrežama, pa je Tramp objavio tvit u kojem tvrdi da je zid u Koloradu spomenuo "samo u šali".

- Ne gradimo zid u Koloradu, ali svi će imati koristi od zidova koje sam spomenuo - napisao je američki predsednik, a prenosi Rojters.

Zid duž granice s Meksikom koji bi trebalo da spreči ilegalne migracije bio je u središtu predsedničke kampanje kojom je Tramp 2016. pobedio, ali se kasni sa njegovom izgradnjom jer Kongres odbija da odobri finansijska sredstva.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Komentari

Preporuka sa Weba

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima