• 1

Novi detalji o kamionu smrti: Kineski migranti stigli iz Belgije, u hladnjači bili najmanje 15 sati

U kamionu, koji je vozio Mo Robinson iz Severne Irske, nalazilo se 38 odraslih osoba i jedan tinejdžer, svi kineske nacionalnosti

  • 1

Nastavlja se istraga povodom smrti 39 kineskih migranata koji su nađeni mrtvi u hladnjači na jednom imanju u Velikoj Britaniji, što je jedan od najtragičnijih slučajeva trgovine ljudima u toj zemlji.

U kamionu, koji je vozio Mo Robinson iz Severne Irske, nalazilo se 38 odraslih osoba i jedan tinejdžer, svi kineske nacionalnosti, koji su želeli da se domognu “boljeg života“ u Velikoj Britaniji, navodi BBC.

Ubrzo pošto su nađena tela osam žena i 31 muškarca, vozač je uhapšen.

Žrtve su identifikovane kao kineski državljani, a predstavnici ambasade Kine su se uputili u pokrajinu Eseks da bi učestvovali u daljoj istrazi.

Vozač Mo Robinson (25) je za sada osumnjičen za ubistvo 39 osoba, navodi BBC.

Policija je prvo izvršila i pretres njegove dve kuće, a prema poslednjim informacijama, u toku je pretraživanje još tri imanja u Severnoj Irskoj.

Kamion Eseks mrtva tela Engleska

Foto: Tanjug/AP

Iako je kamion 2017. godine registrovan u bugarskom gradu Varna, poslednje informacije govore da su migranti u Britaniju ušli preko Belgije.

Belgijski zvaničnici nisu mogli da potvrde da li su migranti ušli u hladnjaču na njihovoj teritoriji.

Brtitanska policija veruje da je kontejner u Englesku stiigao preko luke Purflit.

Pretpostavlja se da su se migrant smrzli u "užasnim" uslovima, jer nije bilo dovoljno vazduha, a temperatura je u hladnjači bila niža od minus 25 stepeni, prenosi Dejli mejl.

Kako se navodi, oni su tamo proveli najmanje 15 sati, dok vrata kamiona nisu otvorena na jednom industrijskom imanju u Eseksu, kada su i otkrivena tela.

Video: Britanska policija pronašla 39 tela u prikolici kamiona

(Telegraf.rs/Tanjug)

Komentari

  • Salamander

    Bas ste neki tinejdzeri valjda maloletnik bog vam pamet dao ostavite nam jezik na miru.

Preporuka sa Weba

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima