• 3

Objavljeni dokumenti o istrazi predsedničkih izbora u SAD

Dokumentacija na 500 strana

  • 3

Američko Ministarstvo pravde objavilo je pregled ispitivanja i imejlove uključenih u istragu specijalnog istražitelja Roberta Malera o navodnom ruskom mešanju u predsedničke izbore 2016, posle odluke suda u sporu sa BuzFeed News.

Kako prenosi Rojters, objavljeni dokumenti, na 500 strana, uključuju razgovore s Rikom Gejtsom, nekadašnjim zamenikom izborne kampanje predsednika Donalda Trampa, i sa Stivom Banonom, bivšim predsednikovim savetnikom.

Dokumenti uključuju i imejl korespondenciju između Banona i Džareda Kušnera, visokog Trampovog savetnika i zeta, kao i "predlog da se pribave" i analiziraju imejlovi bivše državne sekretarke a kasnije Trampove protivkandidatkinje na predsednički, izborima Hilari Klinton.

Rojters podseća da je BuzFeed, pozivajući se na Zakon o slobodi informisanja, zatražio da mu se omogući pristup svim dokumentima povezanim sa istragom bivšeg direktora FBI-ja Malera.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Komentari

  • 😡😡😡

    Ne znam da li sam ja lud,ali oni i dalje radpravljaju o MESANJU Rusije u njihove izbore,alooooo pa vi se MESATE gde god stignete,evo sada se MESATE oko Kosova i jos nam NAREDJUJETE sta da radimo.ALOOOOO da li imate gram mozga???

  • 😡😡😡

    Ne znam da li sam ja lud,ali oni i dalje radpravljaju o MESANJU Rusije u njihove izbore,alooooo pa vi se MESATE gde god stignete,evo sada se MESATE oko Kosova i jos nam NAREDJUJETE sta da radimo.ALOOOOO da li imate gram mozga

Preporuka sa Weba

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima