Novo upozorenje za Grčku: Naredna 3 dana obilne padavine i snažni vetrovi zahvatiće ove delove

Nevreme će se odvijati u tri faze, preneli su grčki mediji

  • 2
Nevreme grcka Printskrin: Youtube/ OneTV

Snažno nevreme juče je pogodilo sever Grčke, a najgore su prošli Tasos, Halkidiki i Kavala, popularne destinacije među srpskim turistima. U pojedinim mestima proglašeno je vanredno stanje i štećen je veliki broj puteva širom zemlje. U subotu popodne izdato je novo upozorenje na nevreme, koje će, prema pisanju medija, početi u nedelju i trajaće tri dana.

U popularnim srpskim letovališta došlo je do klizišta i bujica nakon obilnih kiša. Poznate plaže na Tasosu ne izgledaju ni približno kao letos, a jaka bujica nosila je i automobile.

Na Tasosu se trenutno nalazi i vojni vrh Grčke, koji su na ovo ostrvo pristigi da bi pružili podršku i pomoć građanima, ali i da iznesu plan odbrane Tasosa od novih poplava.

Nakon što je nevreme napravilo haos u mnogim mestima, izdato je upozorenje na nove obilne padavine i snažne vetrove.

Prema saopštenju grčke meteorološke stanice ENU, jako nevreme pod nazivom Girionis praćeno obilnim padavinama, jakim vetrom i grmljavinom će potrajati još najmanje tri dana i seliće se iz oblasti u oblast ove zemlje i može dovesti do poplava.

Prema pisanju grčkih medija, nevreme će trajati od nedelje, 24. novembrado utorka, 26. novembra i odvijaće se u tri faze.

Prva faza počeće u nedelju. Kiša i oluja javljaće se lokalno širom grčkog kopna, isključujući Istočnu Makedoniju i Trakiju. Vremenske pojave pojačaće se popodne i verovatno će uticati na arhipelag Sporada i zapadnog Krita.

Druga faza počeće u nedelju uveče i trajaće do ponedeljka ujutru. Tada će front posebno jakih grmljavinskih oluja progutati čitavu zemlju, krećući se prema istoku. Atina i region Atika će takođe biti pogođeni ovim fenomenima, pa se stanovnicima u grčkoj prestonici savetuje da budu oprezni.

Treća i poslednja faza lošeg vremena počeće u noći između ponedeljka i utorka i trajaće do utorka uveče. Nevreme će tada zahvatiti južne i istočne delovi kopna kao i nekoliko centralnih i južnih egejskih ostrva. I ova područja će pogoditi grmljavinske oluje i obilne kiše.

Regioni na severu Grčke već su pretrpeli ozbiljnu štetu zbog obilnih padavina.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Beogradjanka

    23. novembar 2019 | 20:10

    Gospode pomiluj

  • nikolas

    23. novembar 2019 | 18:15

    POSTOJE LI IKAKVE MOGUCNOSTI DA SE APOKALIPSA SPRECI ILI SMO VEC ZAKASNILI I KLIMATSKE PROMENE NAS SATIRU ???!!!?? ZAR SU NAUCNICI I POLITICARI STVARNO NEMOCNI ILI NE ZELE NISTA DA PREDUZMU!!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA