≫ 

Načelnik Generalštaba Vojske SAD: "Napad Irana imao je za cilj da ubije naše vojnike"

Majli je naveo da slučaj istražuju profesinalni anlitičari obaveštajnih službi, koji će doneti konačan zaključak o iranskom napadu

  • 7
Mark Majli Printskrin: Youtube/ABC News

Napad balističkim raketama koji je Iran izveo u sredu, imao je za cilj da budu ubijeni američki vojnici i da se nanese velika šteta američkoj bazi Al Asad u Iraku, izjavio je načelnik Generalštaba Vojske SAD, general Mark Majli, ističući da je reč o njegovoj ličnoj proceni.

- Verujem, na osnovu onoga što sam video i što znam, da je napad imao za cilj nanošenje štete strukturi baze, uništavanje vozila, letelica i ostalih sredstava i ubistvo osoblja. To je moja lična procena - rekao je Majli novinarima.

Majli je naveo da slučaj istražuju profesinalni anlitičari obaveštajnih službi, koji će doneti konačan zaključak o iranskom napadu.

Irak vojna baza Al Asad pre gađanja Irak vojna baza Al Asad pre gađanja Foto: Tanjug/AP

Kako je preneo Asošijejted pres, on je dodao da je za sada rano govoriti o mogućnosti da Iran izvede nove napade na američke ciljeve.

Iran je u sredu ispalio 22 balističke rakete na dve vojne baze u Iraku u kojima se nalaze američki vojnici, a Iranska revolucionarna garda, koja je preuzela odgovornost za napad, navela je da su napadi na baze "osveta za ubistvo komandanta jedinice Kuds Kasima Sulejmanija".

Napad na baze Al Asad i Irbil se dogodio samo nekoliko sati pošto je sahranjen Kasem Sulejmani ubijen u vazdušnom napadu SAD u Bagdadu.

Posle napada na baze SAD iranski državni mediji i zvaničnici su tvrdili da je u njima ubijeno više desetina američkih vojnika, dok Vašington tvrdi da nije bilo žrtava.

Video: Prvi snimak stravičnih eksplozija u Iraku: Rakete gađale ambasadu SAD-a

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • 111

    9. januar 2020 | 07:48

    Ma jok, da im priredi vatromet ahhaahaha ajmo kaubojci bre kuci vise ceo svet maltretirate

  • Putin R.S

    9. januar 2020 | 07:53

    Dobro jutro Kolumbo!!!

  • Zoro

    9. januar 2020 | 08:30

    Ja mislio da im prave vatromet za razbijanje monotonije 😂😂😂

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA