Mađarska udvostručuje broj vojnika na granici sa Srbijom: Na balkanskoj ruti trenutno 100.000 ljudi

Šef kabineta premijera Ðerđ Gulijaš rekao je da se migrantski pritisak povećao na toj deonici kada je 80 migranata pokušalo da probije ogradu

  • 5

Mađarska vlada odlučila je da udvostruči broj vojnika na svojoj južnoj granici sa Srbijom, saopšteno je danas iz kabineta premijera Viktora Orbana.

Šef kabineta premijera Ðerđ Gulijaš rekao je da se migrantski pritisak povećao na toj deonici kada je 80 migranata pokušalo da probije ogradu.

Petoro migranata uspelo je da prođe, ali su uhapšeni i protiv njih je pokrenut krivični postupak, dodao je on.

Ako budu proglašeni krivim, preti im proterivanje iz Mađarske, prenosi MTI.

Posle dve godine "relativno mirnih uslova" situacija na južnoj granici se pogoršala i očekuje se da će pritisak ostati značajan i u narednom periodu, rekao je Gulijaš.

Bodljikava žica, Horgoš, mađarska granica Foto: Tanjug/ Sava Radovanović

Prema njegovim rečima, na balkanskoj ruti je trenutno 100.000 migranata.

Da podsetimo, granični prelaz Horgoš 2-Reske 2 otvoren je za putnički saobraćaj nakon jučerašnjeg incidenta, kada su migranti probili ogradu i pokušali da uđu u Mađarsku.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Boža zemunac

    30. januar 2020 | 16:54

    BRAVO ZA MAĐARE.SRBIJO UGLEDAK SE NA MAĐARE I ORBANA.

  • Lola

    30. januar 2020 | 17:42

    Šteta što Orban nije naš, ovi naši poltroni i marionete na vlasti prostiru crveni tepih pred migtante dok u Srbiji sve propada i narod se muči u nemaštini sa najnižim platama i penzijama u Evropi, socijalna davanja su ionako mizerna da nisu vredna pomena. Ionako ih Romi pre dobijaju. Najugroženiji su Srbi u sopstvenoj državi. Nikad goru vlast nismo imali!

  • Дејан Младеновић

    30. januar 2020 | 18:33

    Да а наше граница са македонијом црном гором босном и административна линија са покрајином косово улазе и курте и мурте. Нема нити наше полицији нити војске. Срамота

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA